fbpx

COVID-19 u Brazilu: Broj smrtnih slučajeva premašio 20.000

Brazil je na trećem mjestu po broju zaraženih osoba tokom pandemije, a više zaraženih potvrđeno je samo u SAD-u i Rusiji

Od posljedica zaraze koronavirusom u Brazilu je u protekla 24 sata preminulo još 1.188 oboljelih osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Brazila objavilo je pregled epidemiološke slike u toj zemlji u kojoj se navodi da je od početka pandemije COVID-19 u toj južnoameričkoj zemlji umrlo ukupno 20.047 zaraženih osoba.

U saopćenju se navodi da je koronavirusom u Brazilu zaražena ukupno 310.921 osoba, uključujući i 18.508 osoba koje su u protekla 24 sata bile pozitivne na testu.

Brazil je na trećem mjestu po broju zaraženih osoba tokom pandemije, a više zaraženih potvrđeno je samo u SAD-u i Rusiji.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo 5.106.686 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 332.978 oboljelih osoba, a izliječeno je 1.950.518 osoba.

PROČITAJTE I...

Vanjska politika tema je opozicije isključivo kao poligon za kritizerstvo Vlade i predsjednika Turske. O konstruktivnosti je iluzorno govoriti, a jedina vanjskopolitička “vizija” opozicije jeste raskantati predsjednički sistem, pa šta košta da košta. Zar to nije unutrašnja politička vizija? Nije, niti je unutrašnja politička niti je “vizija” opozicije, nego je na Zapadu priželjkivani povratak na pasivnu Tursku – “za Zapad najbolji Turčin jeste usnuli Turčin”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!