fbpx

Brod koji tone: Suprug Almedine Zukorlić-Pašalić, izvršne sekretarke BANU-a, napustio NiP

Muhamed Pašalić, donedavni član Naroda i pravde, obznanio je da napušta ovu stranku. Pašalić, čija je supruga Almedina Zukorlić-Pašalić također članica Naroda i pravde, ali i izvršna sekretarka BANU-a, oglasio se na svom Facebook profilu te objasnio da je primoran napustiti Konakovićevu stranku prvenstveno zbog "licemjernih i munafičkih odnosa" te "samovolje, bahatosti i nepravde" koji vladaju u stukturama ove stranke i to uz nijemo aminovanje samog stranačkog vrha.

“Jedno kratko saopćenje:
S gorčinom i kajanjem zbog sopstvene pogreške u procjeni, zbog ličnih moralnih i ideoloških vrijednosti, bio sam primoran napustiti političku organizaciju ‘Narod i Pravda’, prije svega zbog licemjernog i munafičkog odnosa između samih struktura istoimene političke organizacije. Klanovi i grupe unutar same stranke, samovolja, bahatost i nepravda u velikim količinama uz nijemo aminovanje samog vrha stranke i obrazloženje kako ne postoji idealno i da treba biti mudar i čekati svojih pet minuta. Mnoštvo diploma iz Travnika, Kiseljaka, Viteza i drugih sela ispred znanja i kvalifikacija mnogobrojnih priznatih fakulteta i univerziteta. Ne želim da budem poput onih koji su napustili određenu organizaciju i onda cjelokupan svoj angažnam posvetili blaćenju i osveti istoj. Tako da je ovo sve što imam reći, i ovo je previše.

Nisam se prodao, ne nastavljam svoju političku karijeru, ostavljam je za neka bolja vremena, koja možda nikad ne dođu.

P.S. NISAM NIKADA TRAZIO NIKAKVU FUNKCIJU I BENEFICIJE. Moj cips je u Unsko Sanskom Kantonu, da se u startu ogradim od mogucih spekulacija da je u pitanju licni interes.

Živjela sloboda mišljenja i nezavisnost od ljudi.

Allahu moj, sačuvaj me nevjerstva, siromaštva, griješenja, nesreće, licemjerstva, ružnog morala, oskudne opskrbe, želje za slavom i pretvaranjem!”, napisao je Muhamed Pašalić.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!