Šta se krije iza peticije za smjenu dekanese Almire Hadžović-Džuvo

Znajući da joj se trese stolica i da je ovog puta situacija ozbiljna, dekanesa je primijenila najlakšu metodu poznatu ovdašnjim medijima – kada ti ne ide po planu, kada je nešto nakrivo, za sve optuži direktoricu KCUS-a prof. dr. Sebiju Izetbegović koja, navodno, iza svega stoji kao siva eminencija

Peticiju za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta dr. Almire Hadžović-Džuvo indirektno je potakao hrabar intervju dr. Izeta Mašića u časopisu Stav. On je nedavno otkrio da je dekanesa “stekla veliku materijalnu korist, da predaje nastavne predmete za koje nije izabrana”, da “vrši mobing” i da bi trebala odgovarati po krivičnom zakonu.

(Povezani članak: IZET MAŠIĆ RAZOTKRIVA KRIMINAL I MOBING NA MEDICINSKOM FAKULTETU)

Intervju uglednog i svjetski priznatog doktora izazvao je, kako saznajemo, pravu pometnju u ljekarskim krugovima. Oni korumpirani naslutili su da bi za svoja nedjela mogli odgovarati, a tiha ljekarska većina dobila je poticaj da se počne glasno zauzimati za pravdu. Jedan od rezultata takve promijenjene atmosfere jeste i peticija za smjenu dekanese koju je potpisalo 58 predavača Medicinskog fakulteta i uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a među njima su i neki od članova bivšeg menadžmenta KCUS-a

(Povezani članak: IMENA SVIH KOJI TRAŽE SMJENU DEKANESE)

Intervju dr. Mašića imao je veliki odjek i među studentima medicine, koji su vjerovatno najsvjesniji događanja na Medicinskom fakultetu. Javna je tajna da imućniji studenti, bez velikih problema, sa sedam do deset hiljada maraka mita, mogu upisati Medicinski fakultet i položiti najteže ispite. Zna to i dekanesa, koja se očito do sada nije pitala što će se dogoditi kada mladi ljekari, koji su predmet Anatomiju prošli potplaćivanjem, uzmu skalpel u ruku i krenu operirati građane, među kojima se može naći svačije dijete, svačija majka ili otac, svačija sestra ili brat.

Znajući da joj se trese stolica i da je ovog puta situacija ozbiljna, dekanesa je primijenila najlakšu metodu poznatu ovdašnjim medijima – kada ti ne ide po planu, kada je nešto nakrivo, za sve optuži direktoricu KCUS-a prof. dr. Sebiju Izetbegović koja, navodno, iza svega stoji kao siva eminencija.

Za taj posao dekanesa je izabrala svoje provjerene medijske partnere: Agenciju NAP, koja je pod direktnim utjecajem njenog bliskog prijatelja Bakira Alispahića i neizostavno šefa svih prljavih medijskih operacija tFahrudina Radončića i njegov Dnevni avaz. Kako saznajemo, dekanesa je, preko bivšeg direktora OSA-e i njenog bivšeg supruga Almire Džuve povezana s velikim brojem paraobavještajnih krugova, veza i vezica preko kojih misli da crpi svoju snagu i moć.

Naravno da spomenute medije nije zanimala činjenica da je peticiju potpisalo 58 uglednih profesora i docenata, samo 20 iz KCUS-a, a 38 sa Medicinskog fakulteta, uključivši studente i 8 članova Naučno-nastavnog vijeća. Naime, čak dvije trećine Naučno-nastavnog vijeća potpisalo je zahtjev za njenu suspenziju i smjenu, uključujući i bivšeg dekana Bakira Mehića.

Navodno se dekanesa služi raznim metodama pritisaka na svoje kolege, a čitav fakultet bruji o njenim zastrašivanjima, prijetnjama, ucjenama, pozivima na “informativne razgovore” koje prate užasavajući izljevi bijesa i vikanja. Ovaj put joj to nije uspjelo, a kako doznajemo i više izvora, osim što ju je potpisala, peticiju nije pokrenula direktorica KCUS-a dr. Sebija Izetbegović.

Bez obzira na to, dekanesa očito svoj način djelovanja pripisuje Sebiji Izetbegović koju u Dnevnom avazu optužuje da je želi smijeniti “jer je odbila raditi po njenoj želji”.

Izrekla je Almira Hadžović-Džuvo i nevjerovatne podatke o tome da je Sebija Izetbegović organizirala prikupljanje potpisa za peticiju loveći doktore dok su po fitness-centrima vježbali aerobik. Naravno, ovakav urnebesan aerobik sasvim priliči Dnevnom avazu koji, nakon što se zaljuljala koalicija SDA-SBB, pokušava izvršiti medijski odstrel Sebije Izetbegović.

Dekanesa je ponovila i da je dr. Izetbegović nasilno smijenila Ljekarsku komoru Kantona Sarajevo, o čemu je Stav već pisao kao o prekidanju dugogodišnje agonije pod vodstvom dr. Fahrudina Kulenovića, koji je od 2004. godine u penziji te punih dvanaest godina svoju fotelju nije želio prepustiti nikome drugome. Kada je fotelju izgubio glasanjem, Kulenović je nastavio sebe i dalje nazivati predsjednikom.

(Povezani članak: KULENOVIĆ I STEVANOVIĆ LAŽNO SE PREDSTAVLJAJU)

To ne treba čuditi jer je stajao na čelu unosnog posla u kojemu su stvarane financijske dubioze, netransparentno su se izdavale liječničke licence, neuredno vodilo plaćanje članarine itd.

Ako je želja doktora, među njima i Sebije Izetbegović, da svojim potpisom pod neku peticiju prekinu ovakvo stanje, HALAL IM BILO!

PROČITAJTE I...

Šefik Džaferović je u Novom Pazaru naglasio da su Bošnjaci u posljednjim stoljećima preživljavali teška i turbulentna vremena, nad njima su činjeni genocidi, raseljavani su, uskraćivano im je pravo na ime i jezik, ali su uspjeli da se izbore s time i danas su jači nego što su ikad bili. “Upravo to smeta onima koji bi najradije da se pretvaraju da nas nema. Ali, šta da im radimo, neka se navikavaju da smo tu, da znamo ko smo, šta smo, šta želimo, a šta ne. Pred Bošnjacima je još mnogo posla i izazova. U vezi s tim, potrebno je voditi mudru i odgovornu politiku u BiH, ali i u svim zemljama u kojima Bošnjaci žive”, poručio je Džaferović povodom obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave

Te “greške” u tabuliranju glasova toliko su providna krađa da podsjećaju na slabog đaka koji na putu od škole do kuće prepravi ocjene u svjedočanstvu. Naime, ovdje se krađa desila između izvještaja o glasačkoj kutiji i provincijske izborne komisije. Nije čudo da se opozicija i rukama i nogama borila protiv cjelokupnog ponovnog prebrojavanja glasova

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!