Šta se krije iza peticije za smjenu dekanese Almire Hadžović-Džuvo

Znajući da joj se trese stolica i da je ovog puta situacija ozbiljna, dekanesa je primijenila najlakšu metodu poznatu ovdašnjim medijima – kada ti ne ide po planu, kada je nešto nakrivo, za sve optuži direktoricu KCUS-a prof. dr. Sebiju Izetbegović koja, navodno, iza svega stoji kao siva eminencija

Peticiju za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta dr. Almire Hadžović-Džuvo indirektno je potakao hrabar intervju dr. Izeta Mašića u časopisu Stav. On je nedavno otkrio da je dekanesa “stekla veliku materijalnu korist, da predaje nastavne predmete za koje nije izabrana”, da “vrši mobing” i da bi trebala odgovarati po krivičnom zakonu.

(Povezani članak: IZET MAŠIĆ RAZOTKRIVA KRIMINAL I MOBING NA MEDICINSKOM FAKULTETU)

Intervju uglednog i svjetski priznatog doktora izazvao je, kako saznajemo, pravu pometnju u ljekarskim krugovima. Oni korumpirani naslutili su da bi za svoja nedjela mogli odgovarati, a tiha ljekarska većina dobila je poticaj da se počne glasno zauzimati za pravdu. Jedan od rezultata takve promijenjene atmosfere jeste i peticija za smjenu dekanese koju je potpisalo 58 predavača Medicinskog fakulteta i uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a među njima su i neki od članova bivšeg menadžmenta KCUS-a

(Povezani članak: IMENA SVIH KOJI TRAŽE SMJENU DEKANESE)

Intervju dr. Mašića imao je veliki odjek i među studentima medicine, koji su vjerovatno najsvjesniji događanja na Medicinskom fakultetu. Javna je tajna da imućniji studenti, bez velikih problema, sa sedam do deset hiljada maraka mita, mogu upisati Medicinski fakultet i položiti najteže ispite. Zna to i dekanesa, koja se očito do sada nije pitala što će se dogoditi kada mladi ljekari, koji su predmet Anatomiju prošli potplaćivanjem, uzmu skalpel u ruku i krenu operirati građane, među kojima se može naći svačije dijete, svačija majka ili otac, svačija sestra ili brat.

Znajući da joj se trese stolica i da je ovog puta situacija ozbiljna, dekanesa je primijenila najlakšu metodu poznatu ovdašnjim medijima – kada ti ne ide po planu, kada je nešto nakrivo, za sve optuži direktoricu KCUS-a prof. dr. Sebiju Izetbegović koja, navodno, iza svega stoji kao siva eminencija.

Za taj posao dekanesa je izabrala svoje provjerene medijske partnere: Agenciju NAP, koja je pod direktnim utjecajem njenog bliskog prijatelja Bakira Alispahića i neizostavno šefa svih prljavih medijskih operacija tFahrudina Radončića i njegov Dnevni avaz. Kako saznajemo, dekanesa je, preko bivšeg direktora OSA-e i njenog bivšeg supruga Almire Džuve povezana s velikim brojem paraobavještajnih krugova, veza i vezica preko kojih misli da crpi svoju snagu i moć.

Naravno da spomenute medije nije zanimala činjenica da je peticiju potpisalo 58 uglednih profesora i docenata, samo 20 iz KCUS-a, a 38 sa Medicinskog fakulteta, uključivši studente i 8 članova Naučno-nastavnog vijeća. Naime, čak dvije trećine Naučno-nastavnog vijeća potpisalo je zahtjev za njenu suspenziju i smjenu, uključujući i bivšeg dekana Bakira Mehića.

Navodno se dekanesa služi raznim metodama pritisaka na svoje kolege, a čitav fakultet bruji o njenim zastrašivanjima, prijetnjama, ucjenama, pozivima na “informativne razgovore” koje prate užasavajući izljevi bijesa i vikanja. Ovaj put joj to nije uspjelo, a kako doznajemo i više izvora, osim što ju je potpisala, peticiju nije pokrenula direktorica KCUS-a dr. Sebija Izetbegović.

Bez obzira na to, dekanesa očito svoj način djelovanja pripisuje Sebiji Izetbegović koju u Dnevnom avazu optužuje da je želi smijeniti “jer je odbila raditi po njenoj želji”.

Izrekla je Almira Hadžović-Džuvo i nevjerovatne podatke o tome da je Sebija Izetbegović organizirala prikupljanje potpisa za peticiju loveći doktore dok su po fitness-centrima vježbali aerobik. Naravno, ovakav urnebesan aerobik sasvim priliči Dnevnom avazu koji, nakon što se zaljuljala koalicija SDA-SBB, pokušava izvršiti medijski odstrel Sebije Izetbegović.

Dekanesa je ponovila i da je dr. Izetbegović nasilno smijenila Ljekarsku komoru Kantona Sarajevo, o čemu je Stav već pisao kao o prekidanju dugogodišnje agonije pod vodstvom dr. Fahrudina Kulenovića, koji je od 2004. godine u penziji te punih dvanaest godina svoju fotelju nije želio prepustiti nikome drugome. Kada je fotelju izgubio glasanjem, Kulenović je nastavio sebe i dalje nazivati predsjednikom.

(Povezani članak: KULENOVIĆ I STEVANOVIĆ LAŽNO SE PREDSTAVLJAJU)

To ne treba čuditi jer je stajao na čelu unosnog posla u kojemu su stvarane financijske dubioze, netransparentno su se izdavale liječničke licence, neuredno vodilo plaćanje članarine itd.

Ako je želja doktora, među njima i Sebije Izetbegović, da svojim potpisom pod neku peticiju prekinu ovakvo stanje, HALAL IM BILO!

PROČITAJTE I...

Da li “vraćanje sarajevskog duha” znači da treba vratiti Park cara Dušana, Nemanjinu ulicu, Obalu vojvode Putnika, Ulicu Miloša Obilića? Treba li vratiti marksizam, a ukinuti vjeronauku u sarajevskim školama? Hoće li, kad budu vraćali prijeratni duh Sarajeva, iz njega istjerati one koji su u njemu potražili i pronašli spas od progona i poniženja, a vratiti one koji su ga gotovo četiri godine držali pod opsadom, bez struje, vode, grijanja..., one koji su ubijali i Sarajevo i njegove žitelje, jer su i oni činili duh prijeratnog Sarajeva

Svi simptomi političke ideologije Naše stranke prisutni su u ovom prilogu Glasa Amerike: insistiranje na nevažnosti ratnih biografija, nipodaštavanje ratnih zasluga, amnestiranje dezerterstva kao karakterne mane, lakonsko tretiranje straha građana od novih sukoba, želja da se skloni fokus s lekcija i pouka agresije i tako dalje. Kao potvrda ovakvom štihu priloga izneseno je još nesmislenih tvrdnji tipa da “oni političari koji često naglašavaju prošlost obično nemaju šta ponuditi građanima u sadašnjosti ili budućnosti”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!

error: Sadržaj je zaštićen!