Novopazarski Srbi “po vaspitanju ljudi”

Rasim Ljajić zahvalio se građanima Novog Pazara srpske nacionalnosti zbog podrške i pisma upućenom lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, ističući da ga tumači kao podršku normalnom i pristojnom Novom Pazaru za koji su mnogi mislili da je poražen.

Otvoreno pismo upućeno Vojislavu Šešelju potpisalo je više od hiljadu Srba iz Novog Pazara. Razlog ovog pisma jeste sukob na relaciji Šešelj – Ljajić, koji je kulminirao izlaskom knjige pod nazivom Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić, čiji je autor haški osuđenik i lider srpskih radikala Vojislav Šešelj.

Potpisnici ovog pisma ističu da su “građani Srbije i Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi, a po vaspitanju ljudi”. Novopazarski Srbi lideru radikala poručuju da ne žele “da ratuju njegove ratove” i traže da ih više ne brani tako što napada njihove komšije, ljude s kojima žive i rade. “Novi Pazar je mali grad i ovdje se svi znamo”, poručuju i dodaju da je izabrao pogrešnog čovjeka od koga bi ih branio.

Sve ovo što radite izaziva veliku uznemirenost u srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Ovako ste branili Srbe u Hrvatskoj, u BiH, na Kosovu. Znamo dobro kako danas žive ti ljudi, tako da smo, sa punim pravom, zabrinuti sada kada čujemo da ste počeli da branite i nas”, navodi se u pismu.

Rasim Ljajić zahvalio se građanima Novog Pazara srpske nacionalnosti zbog podrške i pisma upućenom lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, ističući da ga tumači kao podršku normalnom i pristojnom Novom Pazaru za koji su mnogi mislili da je poražen.

“Zahvaljujući ljudima kao što ste vi, stari duh Pazara u kojem se ljudi dijele samo na dobre i loše ne samo da je sačuvan već postaje jači od svakog primitivizma i nacionalizma. Istovremeno, ovo je podstrek za sve nas koji vjerujemo u zajednički život baziran na poštovanju svih različitosti, uz maksimalno uvažavanje onog drugog i drugačijeg. To za mene nije fraza, već ideal kome težim i misija koju imam. Zajedno sa vama nastavit ću da se borim za te ciljeve i vrijednosti, jer samo tako možemo da pobijedimo one čija je jedina politika mržnja, nasilje i bahatost”, istakao je Ljajić.

PROČITAJTE I...

Učio sam djecu u mektebu, akšam i jacija bili su redovni da se klanjaju u džematu. Petkom, da bismo džumu klanjali, ja sam na poslu uzimao pauzu za ručak da stignemo sve. Ramazan kada dođe uzimao sam odmor da bismo sve uspjeli, jer sam smatrao da je ljudima potrebno da imaju mjesto gdje će se okupljati, družiti i razgovarati. Kada smo mi otplatili prostor koji smo kupili 2009. godine, pojavila se želja džematlija da imaju stalnog imama. Tako sam ja 2015. godine počeo raditi zvanično kao imam džemata Pinellas Park. Svi smo zajedno uspjeli da izgradimo džemat. Džematlije su ključ uspjeha”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!