fbpx

Zukorlićevo “crno na bijelo”, ali više “na belo”

Zbog izuzetno pogoršane sigurnosne situacije u Pljevljima oglasio se i Mešihat Islamske zajednice Pljevlja, koji se direktno obratio Dritanu Abazoviću, lideru koalicije “Crno na bijelo”, čiji je član i Zukorlićev SPP, ističući kako u Pljevljima trenutno vladaju “haos, bezakonje i mržnja spram pripadnika nacionalnih manjina”.

Nakon što je na izborima u Crnoj Gori pobjedu odnijela prosrpska opozicija, nije trebalo dugo čekati na uobičajene scene slavljeničkog velikosrpskog šovinizma. Kolone auta okićene velikosrpskom ikonografijom iz kojih su se mogle čuti velikosrpske parole i povici bile su očekivane, no ovaj je put takav ceremonijal bio praćen i prijetnjama nesrpskom stanovništvu, naročito Bošnjacima.

Uskoro se s riječi prešlo na djela pa su počeli napadi na tamošnje bošnjačko stanovništvo. Najgore je bilo u Pljevljima, gdje su, pored razbijanja izloga radnji u vlasništvu lokalnih Bošnjaka, i fizički napadnuti građani bošnjačke nacionalnosti.

Da bi sve bilo gore, pobrinuli su se predstavnici crnogorskog ogranka Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića. Ne samo da je Zukorlićeva stranka bila dio koalicije “Crno na bijelo”, koja je donijela prevagu na izborima i sasvim izvjesno Crnu Goru vratila u ruke nereformirane i povampirene velikosrpske politike, već su i njeni predstavnici pokušali minimalizirati napade zadojenih pristalica svojih velikosrpskih koalicionih partnera. Tako je Hazbija Kalač, predsjednik SPP u Crnoj Gori, ustvrdio kako su napadi na Bošnjake ustvari organizirani od aktuelne crnogorske, a ne nove dolazeće velikosrpske vlasti!

Kalač svojim izjavama pokušava atakirati ne samo na pamet već i na čula pljevaljskih Bošnjaka, jer hoće da vjeruju njemu, a ne vlastitim očima. Potpuno je jasno da se ovakvim skandaloznim nastupom i suludim tvrdnjama pokušava amortizirati činjenica da crnogorski Bošnjaci već sada na vlastitoj koži osjećaju posljedice skandaloznog i antibošnjačkog političkog djelovanja SPP-a.

Ovakvim pokušajem skretanja pažnje s pravih krivaca namjerava se sakriti vlastita uloga beogradskog trojanskog konja, korisnog idiota i političke štetočine koju je SPP, zarad ličnih interesa svog vlasnika Muamera Zukorlića, odigrala na izborima u Crnoj Gori te time doslovno pucala u noge crnogorskim Bošnjacima.

Zbog izuzetno pogoršane sigurnosne situacije u Pljevljima oglasio se i Mešihat Islamske zajednice Pljevlja, koji se direktno obratio Dritanu Abazoviću, lideru koalicije “Crno na bijelo”, čiji je član i Zukorlićev SPP, ističući kako u Pljevljima trenutno vladaju “haos, bezakonje i mržnja spram pripadnika nacionalnih manjina”.

Iz Mešihata su saopćili ono što, osim Zukorlićevih poltrona, zna svaki pljevaljski Bošnjak, a to je da napade izvode pristalice pobjedničke velikosrpske koalicije te da su “Pljevlja vraćena u 1992. godinu”, koja se pamti po teroru, ubistvima, fizičkim napadima i napadima na imovinu Bošnjaka.

Nažalost, politički idiotizam i diletantizam, te, još više, političko besramlje i štetočinstvo, koje u Crnoj Gori demonstriraju predstavnici Zukorlićevog SPP-a, potvrdili su još jednom da se Bošnjaci ni do dan-, čak ni nakon Agresije i Genocida, nisu kutarisali političkih ličnosti spremnih da interese naroda iz kojeg potječu žrtvuju na oltaru ličnih interesa te ih podrede vlastitoj ulozi bijedne marionete političkog Beograda. /M. Drnišlić/

PROČITAJTE I...

Neki se bave citatima Izetbegovića, a Zoran Milanović izjavljuje da je Bosna i Hercegovina poput juge 45. Hrvati neukusno lažu ovih dana, krenuli su od Željka Komšića i pozicije člana Predsjedništva, a završili na tvrdnjama da nemaju nikakva prava u Bosni i Hercegovini, da nestaju intervencijom Bošnjaka i slične neistine. Bestidnici, pa neka samo nabroje svoje pozicije koje zauzimaju na federalnom i državnom nivou.

Ono što je jasno i što se može slobodno zaključiti jeste da je lista Prve stranke za Skupštinu opštine Srebrenica samo paravan za prodaju mjesta u biračkim odborima. S obzirom na to da Prva stranka nema općinski odbor u Srebrenici, da su na listi tri osobe srpske nacionalnosti (nepoznate osobe, i vrlo je izvjesno da su nastanjene u Srbiji), prodaja mjesta u biračkim odborima planirana je ranije, što samo pokazuje o kakvom diletantu se radi kada je u pitanju predsjednik Prve stranke

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!