fbpx

Zločini HVO-a: Obilježena 27. godišnjica ubistva devetero bošnjačkih civila

Pridržavajući se epidemioloških mjera prigodnu molitvu za duše ubijenih mještana u Mokronogama predvodio je glavni imam MIZ Tomislavgrad Amer-efendija Jugo.

Medžlis islamske zajednice (MIZ) Tomislavgrad, u ponedjeljak je ispred spomen obilježja na padinama iznad naselja Mokronoge organizirao obilježavanje 27. godišnjice ubistva devetero civila bošnjačke nacionalnosti.

Naime, u noći s 9. na 10. kolovoza 1993. godine iz vatrenoga oružja ubijeno je devetero civila iz obitelji Bešlaga, Tiro i Đuliman.

Pridržavajući se epidemioloških mjera prigodnu molitvu za duše ubijenih mještana u Mokronogama predvodio je glavni imam MIZ Tomislavgrad Amer-efendija Jugo.

“Zbog epidemioloških mjera ovogodišnje sjećanje na nevino stradale iz 1993. godine svedeno je na vjerski čin bez obraćanja zvanica i programa. Šehidima oprost i lijepi džennet, živima poruka da se njihova nevino prolivena krv ne smije zaboraviti niti ponoviti”, kazao je Amer-efendija Jugo.

(FENA)

PROČITAJTE I...

Neki se bave citatima Izetbegovića, a Zoran Milanović izjavljuje da je Bosna i Hercegovina poput juge 45. Hrvati neukusno lažu ovih dana, krenuli su od Željka Komšića i pozicije člana Predsjedništva, a završili na tvrdnjama da nemaju nikakva prava u Bosni i Hercegovini, da nestaju intervencijom Bošnjaka i slične neistine. Bestidnici, pa neka samo nabroje svoje pozicije koje zauzimaju na federalnom i državnom nivou.

Ono što je jasno i što se može slobodno zaključiti jeste da je lista Prve stranke za Skupštinu opštine Srebrenica samo paravan za prodaju mjesta u biračkim odborima. S obzirom na to da Prva stranka nema općinski odbor u Srebrenici, da su na listi tri osobe srpske nacionalnosti (nepoznate osobe, i vrlo je izvjesno da su nastanjene u Srbiji), prodaja mjesta u biračkim odborima planirana je ranije, što samo pokazuje o kakvom diletantu se radi kada je u pitanju predsjednik Prve stranke

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!