fbpx

Žiško i Zisko

Internetska stranica “Ilirske zore” obiluje, logično, ilirskim znakovljem, ali logo im malo “tukne” na Narod i pravdu.

 

“Slobodni dolaze u oktobru.” Ogromni bilbord s ovom porukom može se već danima vidjeti na nekoliko veoma prometnih lokacija u Sarajevu. Naprvu, reklo bi se da je riječ o sloganu neke političke stranke koja je promašila vrijeme za “dolazak” pošto su izbori odgođeni za novembar. Ispostavilo se da nije riječ o još jednoj političkoj partiji.

“Slobodni dolaze u oktobru” i “#Slobodanarodu” zapravo su slogani koji najavljuju konferenciju koja će biti, kako je planirano, održana u oktobru 2020. godine. Organizator je konferencije Srđan Puhalo, u ovdašnjoj javnosti poznati i popularni psiholog, a cilj je konferencije, kako nam je kazao, afirmacija slobode pisanja i govora. Općenito promocija slobode.

Nažalost, ubrzo će nam zablistati nova politička stranka na našem političkom nebu. Već ih imamo koliko i zvijezda, ali sada nam se priprema novi politički pokret nazvan “Ilirska zora”.

Internetska stranica “Ilirske zore” obiluje, logično, ilirskim znakovljem, ali logo im malo “tukne” na Narod i pravdu.

Iako se ne zna mnogo o ovom pokretu, šuška se da su mu inicijatori Mahir Žiško, poznat kao osnivač raznih televizija u pokušaju, Aziz Gluščević Zisko, takoreći slobodni umjetnik iz Goražda, i ocvali Haris Silajdžić, bivši, a izgleda i budući političar čije srce nije moglo izdržati uzbuđenje zbog osnivanja nove političke stranke.

O pokretu “Ilirska zora” više ćemo saznati 1. jula, kada će biti održan osnivački sabor, mada nam se ipak čini kako je riječ o prvoaprilskoj stranci. /J. S./

PROČITAJTE I...

I ko još ozbiljan misli da Abazović s njegova četiri poslanika može demokratizirati četništvo i sekularizirati SPC? Zbog toga će Dritan Abazović ostati upamćen ili kao najveća politička naivčina ili kao alter ego njegovog sunarodnjaka Rahmana Morine. Mržnja u politici nije saveznik, a upravo ona vodi Abazovića u političkim odlukama i sklapanju saveza. Njegova mržnja spram Đukanovića veća je nego briga za opstanak države. U međuvremenu, srpska elita u Beogradu sve posmatra i traži načine kako da svoj plan dovede do kraja

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!