Nakon što je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić pozvao Demokratsku frontu da njihov delegat u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije podrži “Osmorku”, odnosno da se pridruži njihovim delegatima kako bi skupa predložili potpredsjednika Federacije BIH, oglasio se danas na Facebooku Zlatan Begić, potpredsjednik Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine nazvavši to “logikom idiota”.

“Dajte nam delegata da možemo u miru i ljubavi da budemo bunar želja HDZ-u i SNSD-u. Uslove ne postavljamo, politike nemamo, ali imamo jaku želju da budemo vlast po svaku cijenu i Čovićevo i Dodikovo cvijeće. Zato nas toliko vole Milorad, Dragan, Šmit i Marfi. Je li stvarno ovi ljudi misle da imaju posla sa suljama i mujama iz viceva!?”, zapitao je Begić.

Slično je na Facebooku pisao i jučer iskazavši svoje apsolutno protivljenje razgovorima s “Osmorkom”.

“Što se mene tiče, apsolutno sam PROTIV razgovora sa tzv. osmorkom (od samog početka!) čak i o tome kakvo je vrijeme napolju, a kamoli o nekakvoj saradnji ili ne daj Bože o koaliciji. Pod svim okolnostima! Da prekinemo sva nagađanja i kalkulacije, što se mene tiče”, napisao je Begić.