Žena koja nije znala da je pozitivna na COVID-19 tokom transatlantskog leta samoizolirala se na pet sati u zahodu aviona kako bi zaštitila druge putnike od zaraze.

Učiteljica iz Michigana Marisa Fotieo putovala je iz Chicaga u Reykjavik, na Island, 20. decembra kada ju je počelo boljeti grlo.

Uzela je brzi COVID-19 test koji je nosila sa sobom i unutar „nešto više od dvije sekunde na njemu su se pokazale dvije linije“, što je bio znak da je pozitivna. Brzo je reagirala te je odlučila da će se, kako bi zaštitila ostalih 150 putnika i posadu aviona kompanije Icelandair, zaključati u jedan od zahoda do kraja putovanja.

Svoje iskustvo „zatočeništva“ u malenom toaletu zabilježila je u TikTok videu koji je pregledan više od tri miliona puta.

Marisa Fotieo je kasnije u telefonskom razgovoru s novinarima opisala ovaj događaj kao „ludo iskustvo“.

„Uzela sam svoj brzi test i odnijela ga u toalet i unutar dvije sekunde pojavile su se na njemu dvije linije. Na letu je 150 ljudi, a moj najveći strah bio je da ih zarazim“, kazala je Fotieo.

Rekla je da je samoizolacija postala podnošljiva zbog brige stjuardese Ragnhildur Eiríksdóttir.

„Pobrinula se da imam sve što mi je potrebno sljedećih pet sati, od hrane do pića, i stalno me provjeravala uvjeravajući me da ću biti dobro“, kazala je za NBC News.

Nakon što je stigla u Reykjavik, morala je u karantin u hotelu, ali je rekla da joj ni tada ljubaznosti stjuardese nije nedostajalo.

„Kupila mi je cvijeće i malo božićno drvce, ali i lampice da ga mogu okititi“, kazala je za kraj.

@marisaefotieo

Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine

♬ I'm So Lucky Lucky - Grandzz