Društvo | 17.01.2022.

Belgija

Zastave BiH i dalje se vihore pred institucijama EU u Bruxellesu

Veliki broj prolaznika, ali i uposlenika ovih institucija sa zanimanjen zastajkuju i fotografiraju ostatke dekora mirnog okupljanja s kojeg su poslane poruke "Nećemo više podjela ni ratova", "Ako nam glas i nije stigao duboko do neba, vrisnuli smo bar kako treba" i "Svi za Bosnu, Bosna za sve"

M. A.

Dijaspora Bosne i Hercegovine, kao i prijatelji naše države iz cijelog svijeta, okupili su se 10. januara 2022. godine u 12 sati na Schumanovom trgu u Bruxellesu, u krugu institucija Evropske unije, na mirnim protestima kojima su željeli poslati poruku međunarodnoj zajednici, ali i svjetskoj javnosti, da se BiH trenutno suočava s velikim opasnostima.

S ovog skupa poslana je poruka i svim utjecajnim političkim liderima Evrope i svijeta, a okupljenim na Schumanovom trgu pridružila se i Tineka Strik, zastupnica u Evropskom parlamentu i istaknuta članica holandske Zelene ljevice.

Iako je prošlo sedam dana od održavanja protesta koje je koordiniralo udruženje "Platform BiH", i danas se mogu vidjeti zastave naše države kako se vihore pred institucijama EU.

Veliki broj prolaznika, ali i uposlenika ovih institucija sa zanimanjen zastajkuju i fotografiraju ostatke dekora mirnog okupljanja s kojeg su poslane poruke "Nećemo više podjela ni ratova", "Ako nam glas i nije stigao duboko do neba, vrisnuli smo bar kako treba" i "Svi za Bosnu, Bosna za sve".

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

TRAŽILI SMO U ZENICI: Izgubljena crkva Kulinovog velikog suca Gradiše

Je li jordanska princeza pomogla Izraelu da obori iranske rakete i dronove?

Obilježena 31. godišnjica masakra nad Bošnjacima u Ahmićima: Prenositi istinu najveći lijek za pomirenje

Poplave haraju od Rusije do Pakistana, a u Africi standardno suša