Službenici američke carine i granične zaštite (CBP) u Indianapolisu zaplijenili su dvije pošiljke krivotvorenih Rolex satova 27. i 29. aprila. Lažni luksuzni satovi imali bi ukupnu vrijednost od 10,1 milion dolara da su stvarni, navodi se u saopćenju CBP-a.

Obje pošiljke potekle su iz Hong Konga i bile su namijenjene za Brooklyn u New Yorku, saopćio je CBP. Agencija je djelovala nakon prikupljanja obavještajnih podataka. Historija lažnih pošiljki istog prodavca navela ih je da zadrže i pregledaju dvije aprilske pošiljke, saopćio je CBP.

Pošiljka od 27. aprila sadržavala je 300 krivotvorenih Rolex satova, a pošiljka od 29. aprila imala je 160 krivotvorenih Rolex satova, navodi se u saopćenju.

“Niko ne kupuje sat luksuzne marke očekujući da će pokvariti ili se raspasti”, rekla je LaFonda Sutton-Burke, direktorica terenskih operacija CBP-a u Chicagu, u saopćenju za javnost.

“Kako potrošači sve više kupuju od dobavljača na mreži ili trećih strana, naši službenici su na prvoj liniji kako bi se zaštitili od prevaranata koji očekuju da zarade novac prodajom lažne robe.”

(Izvor CNN)