Politika | 01.01.2021.

BOJEVIM MECIMA PO DEMONSTRANTIMA

ZAPADNA OBALA: Palestinski David protiv izraelskog Golijata

Grupa Palestinaca okupila se u mjestu Dair Jarir u blizini Ramallaha kako bi protestvovala protiv izgradnje nelegalnih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali

REDAKCIJA

Izraelske snage su tokom intervencije na protestima protiv nelegalnih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali ranili zdravstvenog radnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Grupa Palestinaca okupila se u mjestu Dair Jarir u blizini Ramallaha kako bi protestvovala protiv izgradnje nelegalnih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

Izraelske snage su koristile suzavac, plastične i bojeve metke kako bi rastjerale demonstrante, na šta su demonstranti odgovarali kamenjem.

Tokom intervencije izraelskih snaga ranjeno je 16 Palestinaca, među kojima je i zdravstveni radnik koji je radio kao volonter u Palestinskoj upravi za civilnu zaštitu.

Trenutke ranjavanja zabilježio je snimatelj AA, Hisam Ebu Sakra. Snimak prikazuje i trenutke ukazivanje prve pomoći ranjenim demonstrantima.

Izraelske snage su 25. novembra pokušale iz vozila hitne pomoći oteti Palestinca koji je ranjen tokom protesta protiv vlasti Tel Aviva na području Jordanske doline.

Trenutke kada su izraelske snage na silu pokušavale izvesti ranjenog Palestinca iz vozila Crvenog polumjeseca, zabilježio je također Ebu Sakra.

Ministarstvo zdravstva Palestine je oštro osudilo napad na ranjenog Palestinca, dok su izraelske snage tvrdile da snimci ne pokazuju istinu.

Izvor: AA

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Izetbegović: Vidimo starog Vučića, morat će se zaustaviti ove politike

Ukrajina gubi rat, a zapad se suočava sa bolnim izborom: Pomoći sada ili se suočiti sa agresivnom Rusijom

Oman ima ključnu ulogu za povratni kanal komunikacije između Irana i SAD-a

Konaković u OHR-u lobirao za Dodika