Šutjeli su "pravednici" kada im je koalicioni partner Damir Arnaut, ne poštujući historijski kontekst, pokušao izjednačiti koljače i ulemu tog vremena. Mi nismo šutjeli, iako su naši zastupnici napravili veliku grešku, a koju smo pravovremenim reakcijama djelimično ispravili, a i oni sami su priznali grešku i uputili izvinjenje. Šutjeli su kada je slična tema bila u Skupštini Kantona Sarajevo (koja za razliku od PD Parlamenta BiH i ima nadležnosti za te stvari).
Ni riječi na brutalne optužbe spram žrtava komunizma.

Šutjeli su i prije par dana kada je Milorad Dodik, brutalno izvrijeđao gospođu Vanju Bjelica-Prutina, članicu CIK-a, a radi poništenja izbora kriminalnih izbora u Srebrenici. Da, poništenje od strane saziva CIK-a kojeg su također kritikovali, od samog imenovanja, pa čak i za Odluku da Stevandićevoj stranci zabrane učešće na izborima. Nazvali su je, "pravednici", političkom i pretjeranom!
Šutjeli su i na same izborne krađe u Srebrenici, čak su nalazili opravdanja za SDP koji je u tome učestvovao. Govorili su "ispravna rekcija "vrha SDP-a" - amnestirajući ih na taj način.

Prije par dana General Sakib Mahmuljin je prvostepeno osuđen na 10 godina po komandnoj odgovornosti - iako nije imao komande nad tom jedinicom, ali ni riječi o tome od njih.
Šutnja, glasnija nego bilo kakava reakcija!
Imaju, valjda, bliske veze sa VSTV-om i sistemom koji je Tegeltija tamo uspostavio ili moraju paziti šta govore, da ne naljute svoje šefove i finansijere iz međunarodne zajednice.

Nakon svih tih šutnji konačno reakcija, opet ne na ovo gore navedeno - nažalost, nego na rečenicu Bakira Izetbegovića.
Zajahali su na talasu optužbi iz entiteta Rs.
Naravno, rečenica je potpuno izvučena iz konteksta, ali šta to njih briga, bitno je optužiti Izetbegovića i SDA pod svaku cijenu, pa makar to bilo sinhronizovano sa SNSD-om, SDS-om, RTRS-om...
Izetbegović, naravno, nije kazao da je srpski narod loš, nego da Dodikov šovinizam i pokušaji rušenja države uživaju značajnu podršku srpskog biračkog tijela u entitetu Rs i da je to i njihova krivica.
Svakako, čitav narod ne može biti kriv za radnje pojedinaca, ali ako uzmemo u obzir da taj narod, nažalost, još uvijek nije doživio opštu katarzu, da većina (nažalost) smatra da su npr. Mladić i Karadžić heroji, da većina podržava retrogradne politike, onda se zaista mogu postaviti neka ozbiljna pitanja... Moj duboki naklon i sve poštovanje drugačijima!
Međutim, takva pitanja se ne smiju postavljati ako želiš podršku pojedinih diplomata... Ili?

Danas čitam kako kažu da će oni pregovarati sa Dodikom i Čovićem na sasvim drugim osnovama. Nadam se da ne misle pregovarati na način kako su im partneri iz SDP-a nekada pregovarali, a kada su uzeli Aliji Izetbegoviću r.a. diplomatski pasoš, a dali ga isti dan Kačevendi, kada su uhapsili i ubili Generala Alagića ili kada su radi par fotelja isporučili Dodiku glasove za Zakon o prebivalištu?
Dakle, ipak može sa nacionalnim strankama?
Sa svima može, samo sa SDA ne može?
Da stvari budu do kraja perverzne, to govore oni koji su decenijama bili donosioci odluka unutar te iste SDA.
Samo, na svu sreću, za takvo pregovaranje fali im oko 200.000 glasova, a kako su krenuli sa imenovanjem eksperata sa kupljenim diplomama i nebuloznim prijedlozima u Kantonu Sarajevo, izgubit će i ovo glasova što su sakupili.