Osim dobitnika Oscara, ceremoniju dodjele te nagrade ove godine obilježio je šamar koji je glumac Will Smith dao Chrisu Rocku. “Jade, volim te. Veselim se što ću vas vidjeti u nastavku G.I. Jane″, bila je nesretna šala humoriste koji je učestvovao u ceremoniji dodjele.

Supruga Willa Smitha Jada Pinkett Smith je zakolutala očima kada je čula da ju je uporedio s izmišljenim likom kojeg glumi Demi Moore u filmu G.I. Jane. Moore u toj ulozi ima obrijanu glavu poput njezine. Prošlog ljeta Jada Pinkett odlučila je obrijati glavu i pokazati alopeciju od koje je patila godinama. Will je odmah otišao do voditelja i udario ga.

"Drži ime moje žene dalje od svojih j.. ih usta!" Smith je vikao sa svog mjesta. "Vau, čovječe, to je bila šala o poručniku O'Neilu", odgovorio je Rock, koji je dva puta bo voditelj dodjele Oscara. "Ne spominji ime moje žene", inzistirao je sinoćnji dobitnik Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu "The Smith Method".

 

Jada Pinkett Smith je bolesna. Glumica je to ispričala prošlog decembra kada je, odlučna stati na kraj nagađanjima i objavila video na Instagramu kako bi objasnila razlog svoje preobrazbe. Ima obrijanu glavu jer je već neko vrijeme "malo teže sakriti" problem alopecije. Na njenoj glavi postoji dio na kojem više ne raste kosa i izgleda kao ožiljak.

Godine 2018. je potvrdila da ima "neke probleme s gubitkom kose", rekla je tada. “Bilo je zastrašujuće kad je počelo. Jednog dana sam se tuširala i odjednom su mi cijeli pramenovi kose ispadali u rukama. Bio je to jedan od onih trenutaka u mom životu kada sam se doslovno tresla od straha.”

Razlog za ovaj gubitak je autoimuna bolest, svrstana u red rijetkih bolesti, koja, kako sama kaže, ne utiče na njezino fizičko stanje, ali može utjecati na raspoloženje.