Tokom sjednice Narodne skupštine Republike srpske Nebojša Vukanović je ustao i izrazio želju da javnost u Federaciji Bosne i Hercegovine upozna sa prošlošću Saše Grbića (SDP) i članova njegove porodice, tvrdeći da je njegov otac blisko surađivao sa Ratkom Mladićem, osuđenog u Hagu na doživotnu zatvorsku kaznu zbog Genocida, zločina protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini od maja 1992. do kraja 1995. godine.

Inače, Grbić je došao na mjesto Ramiza Salkića (SDA), koji je smijenjen sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokreta za državu.

˝Mora javnost u Federaciji BiH da zna da je od kolege Grbića otac bio pukovnik JNA, mislim u kontraobavještajnoj službi i jedan od saradnika, čak sam čuo kao i brat, Ratka Mladića. I on se bori za državu Bosnu i Hercegovinu˝, rekao je Vukanović.

Grbića je ovo prozivanje isprovociralo, no ništa nije negirao. Naprotiv, poručio je Vukanoviću da se on ponosi svime što je uradio njegov otac, kao i on lično, kao pripadnik Vojske Republike srpske.

˝Na prozivke gospodina Vukanovića o mojoj porodici, mogu ponosno reći:´Da, Vukanoviću, ja sam pripadnik Vojske Republike srpske (VRs) bio od 1993. do 1995. godine. Je li imate problem što je moj otac pukovnik VRs? Je l´ vam i to smeta? Je l´ vam i to smeta? Ponosim se ja˝, odgovorio je Grbić.