Ali to nije najzanimljivije. Srbijanski mediji prenose da je Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sjedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD-om i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu, on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsjednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, to bi bio kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije. Nakon toga slijedi, smatra, nešto što je, kako je rekao, "najcrnji i najgori scenario za Srbiju" koji ne smije ni da zamisli.

Korisnici društvenih mrežama taj sastanak nazivaju “prvi čin tragikomičnne drame: 'Ja veliki, Aleksandar Vučić’”. Pod prvim pravim pritiscima SAD i EU srpski diktator je nijemo i uz njegovu uobičajenu dramu saopštio vrhu SNS-a da je spreman da potpiše priznanje nezavisnosti Kosova, navodno, pod ekonomskim ucjenama SAD i EU.

Politikolog i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu u penziji Čedomir Čupić izjavio je da je nedavni razgovor predstavnika najmoćnijih zemalja Evrope i Miroslava Lajčaka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posljednje upozorenje Vučiću da mora da rješi ono zbog čega je dobio vlast 2012. godine. Čupić smatra i da je za Srbiju bolje da potpiše sporazum o Kosovu, jer je ovo što se do sada dešavalo "jedno mrcvarenje". Ocjenjuje i da će narod prihvatiti tu odluku Vučića ako je donese.

Povodom izvještaja da je Vučić vrhu naprednjaka najavio da je spreman da se povuče, Čupić je rekao da je u pitanju samo još jedna drama – da Vučića obični ljudi počnu da sažaljevaju i kažu – „eto on je natjeran i moramo našeg mudrog predsjednika da slušamo“. Narod će prihvatiti sporazum ako zna da bez sporazuma nema ni Vučića, ocjenjuje Čupić u razgovoru za N1.

Upitan šta smatra da se nalazi u francusko-njemačkom prijedlogu za Kosovo i šta se tim potpisom rješava, Čupić je ocjenio da se neće vjerovatno tražiti priznanje Srbije, ali da će se vjerovatno mnoge stvari rješiti kada je u pitanju članstvo Kosova u određenim organizacijama, da će se u granicama Kosova sprovoditi zakoni Kosova.