Američki medij TechCrunch kontaktirao je kompaniju ovim povodom. U pisanoj izjavi kazali su da “snažna bilanca i mala, usredotočena radna snaga omogućuju nam da krenemo u ofanzivu na tržištu posjedovanja kuća koje se radikalno mijenja”. Ovo je loše za kompaniju sa sjedištem u New Yorku procijenjenu na sedam milijardi dolara, koja je prije nekoliko dana primila finansijsku injekciju od 750 miliona dolara od svojih tradicionalnih investitora, SoftBanka i Aurora Acquisition, piše Les Échos.

Vishal Garg se u intervjuu za američki časopis Fortune brani tvrdnjom da je 250 ljudi, koji su dio otpuštenih 900 zaposlenika, radilo u prosjeku dva sata dnevno, umjesto osam.

No, prema Les Échosu, Vishal Garg je već poznat po svojim brutalnim i nespretnim menadžerskim praksama. Naprimjer, već je davao žestoke komentare u e-mailu koji je poslao osoblju, a koji je objavio američki časopis Forbes prije godinu dana.

"ZDRAVO - PROBUDI SE BETTER TIME", piše Vishal Garg, izvršni direktor Better.com, u e-poruci zaposlenicima koju je dobio Forbes. “Prokleto ste spori. Vi ste gomila GLUPIH DELFINA i... GLUPI DELFINI padnu u mreže i pojedu ih morski psi. ZATO PRESTANITE. PRESTANITE. PRESTANITE ODMAH. SRAMOTE ME.”

Prema Les Échosu, otpuštanje zaposlenika putem videokonferencija apsolutno je legalno u Sjedinjenim Američkim Državama. Uber se tako ponio prema gotovo 3.700 svojih zaposlenika u maju 2020.