Popularni televizijski lik Juan Joya, poznat kao El Risitas, preminuo je sinoć u 65. godini u Univerzitetskoj bolnici Virgen del Rocío u Sevilli. Njegova se kardiovaskularna bolest i dijabetes, zbog kojeg mu je amputirana noga u septembru prošle godine, pogoršala i prebačen je na liječenje u bolnicu u kojoj je i umro.

Vjerovatno da ne postoji niko na svijetu ko makar jednom nije pogledao neki od video radova u kojem je on u glavnoj ulozi. I vjerovatno da ne postoji zemlja u kojoj nije napravljena neka od varijanti njegovog antologijskog gostovanja u televizijskom studiju. Od navijačkih smicalica do političkih prepirki, njegov zarazni smijeh postao je viralan i za njega je brzo čuo cijeli svijet.

Joya Borja, u Španiji poznat kao "El Risitas", postao je slavan nakon gostovanja u televizijskom programu "El vagamundo" kada je njegov osobit i zarazan smijeh postao popularan.

Video se širio beskonačno a njegova je slava prešla granice Španije, pa je postao poznat u Francuskoj, Sjedinjenim Državama ili Finskoj.

Nakon što ga nije  bilo nekoliko godina u televizijskom programju, na naslovnice se vratio 2017. godine, kada je na svoj YouTube kanal stavio video u kojem se pojavio s novim zubima.

Borja je bio dio moderne kulturne baštine i nije uspio dobiti tešku bitku za zdravlje. Bio je čovjek koji je uspio nasmijati cijeli svijet.