Kako je Faktoru potvrđeno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici Gornji Vakuf jučer oko 14.30 sati prijavljeno je da je u zgradi Općine K. K. (1992) verbalno, a potom fizički napao načelnika Općine Seada Čauševića, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

"Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, te potvrdili navode iz prijave i poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. K. K. je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje" kazao je za Faktor glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Podsjetimo, iz SDA Gornji Vakuf sinoć je saopćeno da su vijećnici SDP-a na sjednicu Kolegija Općinskog vijeća došli pijani, te da je Kičin nasrnuo na Čauševića, nakon čega je sjednica prekinuta.

"Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine" naveli su, između ostalog iz vakufske SDA, osudivši ovakvo ponašanje, te pozvavši nadležne da reguju.

(Faktor)