Bivši vezista Barselone i minhenskog Bayerna Arturo Vidal gledao je sahranu svog oca uživo na Instagramu. Bio je spriječen prisustvovati sahrani, kako bi mogao da igra u finalu kupa Brazila.

Čileanski reprezentativac, koji među svoje bivše klubove ubraja Juventus, Bayer Leverkusen, Inter iz Milana, Barselonu i Bayern Műnchen, prešao je u brazilski gigant Flamengo u julu nakon što je napustio Inter. 

Njegov otac Erasmo (61) preminuo je u utorak, nakon što je doživio srčani zastoj na trkalištu u Santiagu gdje je brinuo o životinjama svog sina.

Trkalište na kojem je Erasmo umro ranije je potvrdilo njegovu smrt, a saopćili su da ga je obezbjeđenje pronašlo u ograđenom prostoru.

'Kada su vidjeli da je u lošem stanju, kontaktirali su hitnu pomoć koja radi na licu mjesta i požurili su da mu ukažu prvu pomoć. Radnici Hitne pomoći su nastavili pokušavati da ga spasu kada su stigli, ali se njegovo stanje pogoršalo kao posljedica srčanog zastoja i hipovolemijskog šoka i, nažalost, preminuo je.'

Uoči utakmice, Vidal je na društvenim mrežama objavio: 'Tata, danas će mi nedostajati tvoja poruka sreće prije meča, ali znam da ćeš nas podržati s neba. Osvojit ćemo ovaj i sljedeći pehar za vas i za sve koji me svakodnevno podržavaju.'

Također, jučer je na svom Instagram profilu podijelio fotografije sa sahrane, koju je uživo prenosila njegova sestra Amber.