Društvo | 02.08.2021.

Veterinarske ekipe pomažu povrijeđenim životinjama u požarima u Turskoj

Veterinarska ambulanta Canbulan, zahvaljujući lokalnim vlastima, nudi hitnu pomoć povrijeđenim životinjama u antalijskom distriktu Manavgat

R. I.

Turska se već šesti dan bori s velikim šumskim požarima. Od 28. jula nastradalo je najmanje sedam osoba, a pričinjena je velika ekološka i materijalna šteta. Nepoznato je koliko je životinja nastradalo u požarima, ali Grad Konya preuzeo je brigu o onima koje su preživjele, javlja Anadolu Agency (AA).

Veterinarska ambulanta Canbulan, zahvaljujući lokalnim vlastima, nudi hitnu pomoć povrijeđenim životinjama u antalijskom distriktu Manavgat.

"Canbulan nastavlja reagovati u hitnim slučajevima i pružati pomoć kućnim ljubimcima, divljim životinjama, lutalicama i domaćim životinjama povrijeđenim u područjima pogođenim požarima. Ambulanta je snabdjevena lijekovima, medicinskim potrepštinama i uređajima potrebnima za prvu pomoć životinjama", saopćile su lokalne vlasti u ponedjeljak.

Gradonačelnik Konye Ugur Ibrahim Altay rekao je da se svim srcem i dušom bore u zonama požara s 22 vozila i 49 vatrogasaca.

"Bog blagoslovio sve naše timove, nadam se da ćemo zajedno izliječiti rane", rekao je on.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Heroj iz 'Hotela Ruanda' proglašen teroristom

Belgijanci u sedam dana biciklom obišli čitavu Bosnu i Hercegovinu

Simpatizer jesam, ali nemam nikakve veze s vrhom SDA, svoju borbu nastavljam

Skepticizam prema vakcinama star koliko i vakcinisanje