U Službenom glasniku Republike Srbije broj 108 od 16. novembra 2021. godine pod brojem 108/2021-14 objavljena je Odluka Bošnjačkog nacionalnog vijeća o tradicionalnom nazivu Fatihov most u naselju Šarampov u Prijepolju.

BNV je ovu odluku usvojilo na osnovu inicijative koju su predali 17. maja ove godine novinar Almir Mehonić i profesor Ferko Šantić.

Na svom Facebook profilu Almir Mehonić je objavio: „Činom objavljivanja ove odluke u Službenom glasniku Republike Srbije naziv Fatihov most je definitivno 'ozakonjen' i tako postao i zvanični naziv mosta na bosanskom jeziku u Republici Srbiji.“

On je istakao da pitanje ispisivanja ovog naziva na tabli je regulirano drugim članovima Zakona o nacionalnim savjetima, kao i drugim zakonima. Također, istakao je i to da će u narednim danima od Opštine Prijepolje tražiti poštovanje zakona Republike Srbije o pitanju isticanja naziva Fatihov most na samom mostu u Prijepolju, pišu Sandžačke.

Almir Mehonić se zahvalio svima koji su se interesirali za ovu inicijativu, malobrojnim medijima koji su objektivno i dobronaamjerno informirali na ovu temu, kao i BNV koje je prihvatilo njegovu i Šantićevu inicijativu.

Na kraju je čestitao svim Prijepoljcima i Sandžaklijama ovu veliku pobjedu.