Večeras se igraju utakmice drugog pretkola u okviru novoformirane Konferencijske lige. Među klubovima koji će se boriti za ulazak u treće pretkolo ovog takmičenja jesu i dva bosanskohercegovačka tima, mostarski Velež i banjalučki Borac.

Velež će nakon pobjede u prvom pretkolu nad rivalima iz Sjeverne Irske, ekipe Colerinea, ugostiti atinski AEK, jednu od najtrofejnijih ekipa u Grčkoj. Ako isključimo emocije i realno analiziramo snage dvije ekipe doći ćemo do zaključka da je AEK apsolutni favoriti, iako ne treba podcijeniti motivirani i euforični Velež koji će sasvim sigurno dati sve od sebe da pred revanš meč ostavi dobar utisak. 

Tome treba dodati i prednost "domaćeg" terena, na kojem će sigurno biti nekoliko hiljada navijača Veleža. 

Branitelj titule prvaka Bosne i Hercegovine, Borac iz Banja Luke, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka od rumunskog Cluja, evropski put nastavlja kao i Velež u drugom kolu Konferencijske lige. U odnosu na Mostarce, Borac svoj prvi meč u okviru ovog takmičenja igra u Belfastu, protiv domaćina Linfielda. 

Iako se možda čini da Borac ima lahkog protivnika, treba podsjetiti da ekipa iz Belfasta kontinuirano igra evropska takmičenja, a u regionu su snage više puta odmjerili sa ekipom Dinamo Zagreba. 

Ekipa iz Sjeverne Irske sigurno je blagi favorit u prvom susretu, a na ruku im ide umor igrača Borca koji su nakon dvomeča sa Clujem imali tešku utakmicu u okviru Premijer lige BiH sa Željezničarom.