Bespuća internetske zbiljnosti | 30.04.2021.

Vaskrsne aktivnosti NiP-a: Nermin Muzur i „vrijedna ekipa“ prali Crkvu Sv. Save

Načelnik Ilidže Nermin Muzur pohvalio se na svom Facebooku posjetom crkvi Sv. Save u Blažuju. Muzur nije specificirao o kojim su to mnogim “zanimljivim temama” razgovarali ali se pohvalio kako je Crkvi Sv. Save povećao financije te da je njihova “vrijedna ekipa oprala i dezinfikovala prostorije i dvorište crkve”. Pogledajte kako je to izgledalo.

R.I.

"U susret pravoslavnom prazniku Vaskrsu smo posjetili Darka Danilovića paroha blažujskog i Crkvu Sv. Save u Blažuju. Crkva je inače zajedno sa grobljem proglašena za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Prilikom posjete i obilaska razgovarali smo o redovnim aktivnostima, o obilježavanju 125. godišnjice i mnogim drugim zanimljivim temama.

Prilikom obilaska potpisali smo i redovnu podršku, kroz Program podrške vjerskim zajednicama, a ove godine smo povećali taj iznos.

Naša vrijedna ekipa je također jutros posjetila Crkvu Sv. Save te oprala i dezinfikovala prostorije i dvorište crkve.

Ova zaista ugodna posjeta i razgovor sa našim parohom Darkom Danilovićem, ni najmanje mi ne smeta da produžim u jednu od naših ilidžanskih džamija i obavim džumu namaz. Ovo je bogatstvo koje trebamo čuvati, njegovati i biti primjer svima kako može.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim čestitati Vaskrs, molim Gospodara da svako na svoj način doprinese miru i prosperitetu naše domovine."

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Fahreta na odmoru sa Bobom, stranku joj napušta Adis Arapović

Politička radikalizacija širi se putem anonimnih portala

Sada je potpuno jasno: Senad Hadžifejzović je izgubio „face“

Dramatično povećan broj samoubistava djece