Nakon što je objavila fotografije sa stranačkim kolegom Damirom Arnautom i Michaelom Haltzelom, kako je napisala „arhitektom Bidenove politike za Bosnu i Hercegovinu“ te dobila „izuzetnu podršku našoj borbi za razotkrivanje korupcije u pravosudnim organima“, Sabini Ćudić se na Facebooku u vapaju obratila majka djevojčice Džene Gadžun.

Amila Gadžun je izrevoltirana činjenicom da se već mjesecima zataškava odgovornost za smrt njene kćerke Džene Gadžun, a skoro će godina kako sarajevsko Tužilaštvo “obavlja radnje” vezane za slučaj smrti tog nesretnog djeteta a nema nikakvog rezultata.

Amila Gadžun je Sabinu Ćudić upitala hoće li spomenuti ubistvo njene kćerke Džene.

„Da li ćeš suosjećati sa mnom kao majka pa nećeš biti na strani svog stranačkog kolege, vlasnika klinike u kojoj je stradala... Da li ćete otvoriti temu o njenom ubistvu ili ćeš i ti šutjeti kao i svi ostali što šute kad je u pitanju naš slučaj... Hoće li iko odgovarati za njenu smrt, da li će se zataškati njeno ubistvo??? Ja te molim za odgovor“, napisala je Amila svjesna da „neće spomenuti, neće suosjećati“ jer joj je „Stranka važnija od bilo čijeg života“.

Kako odgovora Sabine Ćudić nije bilo Amila je ponovila svoj vapaj: „Ja čekam još uvijek vaš odgovor, da li ga imate? Je li Benjamin Bejtović toliko važan pa da nemogu dobiti odgovor koji tišti jednu majku. Vi pričate o korupciji! Da li ste ispratili da se u stomatološkoj ordinaciji vašeg stranačkog kolege Naše stranke operišu oči i uši, rade sa nebaždarenim aparatima, dovode se radnici sa drugih kantona bez licence. Mi prodajemo auta i stvari da bi platili salu i anesteziju i na kraju nam ubiju dijete za naše pare“, konstatirala je Amila, a Sabina Ćudić je nastavila šutnju.

Podsjetit ćemo po ko zna koji put. Džena Gadžun operirana je u ordinaciji lažno nazvanoj poliklinika, koja je u vlasništvu Benjamina Bejtovića i njegove supruge Jasmine.

Bejtović je visokopozicionirani zvaničnik vladajuće Naše stranke, koja ga je imenovala na nekoliko funkcija, između ostalog i na onu u Upravnom odboru sarajevskog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Bejtovićev stranački predsjednik Edin Forto premijer je sarajevskog Kantona. Sabina Ćudić predsjednica je Glavnog odbora Naše stranke.   

Podsjetimo po ko zna koji put, Džena Gadžun je nakon operacije očnog kapka završila u komi, a nedugo nakon toga je preminula. Nakon njezine smrti u javnost su isplivale brojne pojedinosti neregularnog načina vođenja ordinacije u kojoj se nije smjelo obavljati operativne zahvate pod anestezijom.

No, do danas Tužiteljstvo ne potpisuje optužnice. Oni i dalje “poduzimaju radnje”.

Operaciju je obavila zenička doktorica Nina Jovanović koja nije posjedovala privremenu licencu za dopunski rad, niti licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Aparati koje je koristio anesteziolog Suad Rožajac nikad nisu bili verificirani, a u vlasništvu su Benjamina Bejtovića. U njegovoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji, iznad koje je stajao ilegalno izvješen natpis Poliklinika, izvedena je operativni zahvat.

Podsjetimo po ko zna koji put, još u novembru su inspektori sarajevske Kantonalne uprave za inspekcijske poslove obavili detaljnu istragu mogućih razloga smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun. Istraživali su način rada, dokumentaciju i certifikate u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović", opremu, uposlenike i dokumentaciju vezanu za njihov i rad ovih ordinacija.