Tetris | 06.10.2021.

Konjević Polje

Uz vojne počasti obavljena dženaza vojniku Saidu Hasanoviću

Uz vojne počasti i prisustvo velikog broja vjernika obavljena je dženaza i ukop Saidu Hasanoviću iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje, dvadesetogodišnjaku, pripadniku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kadetu na Vojnoj akademiji u Turskoj, koji je usljed srčanog udara preminuo 3. oktobra.

REDAKCIJA

Samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti, lokalni mediji objavili su priču o ovom mladiću, kako je uspješan i da nije zaboravio svoje drugove i Podrinje. Nakon završene srednje škole u Srebrenici, školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji.

Ima još dva brata. Prije nekoliko godina ostali su bez oca. Školuje ih podrinjska heroina, majka Hava. Said je s braćom osnovnu školu završio u “Edukativnom centru” u Novoj Kasabi a srednju u Srebrenici. U Srebrenici svoje dane provodio je u Internatu MFS – EMMAUSA, a onda je svojim radom i zalaganjem uspio nastaviti školovanje u Turskoj, kao kadet u okviru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

“Ono što posebno krasi ovog mladića je da nije zaboravio svoje drugove iz Internata, nije zaboravio svoje Podrinje. Za svu djecu koja trenutno se nalaze u Internatu u Potočarima osigurao je jedan predivan ručak – roštilj i zakusku, odrekavši se dijela novca od svoje školarine. Insan prije svega. Svoj zavičaj, svoj narod, svoja rodna gruda nikad se ne zaboravljaju”, pisalo je u loklanim medijima.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Zastupnici SDA: Trojka je pružila pojas za spašavanje Dodika

Kako je Dodikova kćerka zaobišla sankcije

Pritisak "Trojkinog" režima: Sivro će biti saslušan u sarajevskoj policiji

VIDEO/ Bošnjaci ostvarili historijski rezultat: Armin Hodžić ulazi u Hrvatski sabor