Dan državnosti Bosne i Hercegovine, najveći domaći javni poštanski operater „JP BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo i ove godine dočekuje sa uspješnim poslovnim rezultatima i u ozračju kontinuiranog razvoja kompanije, koja je od svog nastanka do danas bila i ostala jedan od temelja ekonomskog napretka i prosperiteta naše države. 

BH Pošta kao privredni subjekt posluje samostalno od 2002. godine, kada se tadašnje preduzeće “JP PTT saobraćaj Bosne i Hercegovine” razdvojilo na BH Poštu i BH Telecom.

Od tada do danas, BH Pošta u svom poslovanju bilježi uspjehe koji se posebno iskazuju u porastu poslovne dobiti, intenzivnoj modernizaciji poštanske infrastrukture i širenju poštanskih usluga.

Kompanija smo koja zapošljava više od 2.000 radnika. Svakodnevno na terenu radimo sa više stotina dostavnih vozila, te raspolažemo sa najširom poštanskom mrežom u BiH, koja uključuje više od 400 poštanskih jedinica i šaltera.

Naša misija je biti bolji i uspješniji iz godine u godinu, zadržati poziciju lidera među poštanskim operaterima u BiH, nastaviti sa širenjem i poboljšavanjem usluga s ciljem da kvalitetom i profesionalnim odnosom u izvršenju naših zadataka i obaveza pridobijemo povjerenje što većeg broja korisnika.

Kao i naša država, BH Pošta svoj opstanak, vitalnost i prosperitet duguje ljudima koji su u  odlučujućim trenucima, zahvaljujući svojoj upornosti i ljubavi prema domovini, znali donijeti ključne odluke.

Aktuelna Uprava BH Pošte, predvođena generalnim direktorom gosp. Mirsadom Mujićem, od početka angažmana bila je i ostaje posvećena misiji razvoja BH Pošte i uvođenju novih poštanskih usluga, a kako bi svakom građaninu BiH, bez obzira gdje živi, poštanske usluge bile jednako dostupne.

Naša odlika, osim nastojanja da uvijek budemo ispred drugih, je i društvena odgovornost na koju smo posebno ponosni i u koju ulažemo dosta sredstava i snage. Smatramo izuzetno važnim pružiti podršku projektima od društvenog i državnog značaja, posebno u obrazovanju, nauci, kulturi, sportu te kroz akcije humanitarnog karaktera.

Obilježavanje Dana državnosti BiH dobra je prilika da naglasimo da su naša iskustva i modeli poslovanja višestruko korisni za cjelokupnu privredu, te da intenzivno učestvujemo u stvaranju boljih ekonomskih uslova, prije svega u poštanskom i komunikacijskom saobraćaju, kao žile kucavice svake države i društva.

Uz zajedničku viziju nastavka izgradnje jače i prosperitetnije države, koristimo priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine i korisnicima naših uslugama čestitamo 25. novembar, Dan državnosti BiH!