Teško je uopće naći primjer s čime se mogu usporediti laži koje Fahrudin Radončić svakodnevno plasira putem Dnevnog avaza i svojih medijskih jataka. Prije svega, treba biti svjestan da mašinerija laži neće posustati jer Radončić ispravno osjeća da više nema povratka. Politički je mrtav, stranka mu preživljava tek zahvaljujući blokadi koju je kreirao HDZ na federalnoj razini, a medijski koncern koji je koristio kao sredstvo ucjene i za discipliniranje nepoćudnih više nije ni blizu onoga što je bio prije Radončićevog ulaska u politiku.

Dakle, nema naprijed, samo povlačenje. Pritom primjenjuje taktiku “spaljene zemlje”, koju je koristila nacistička vojska dok je uzmicala pred naletom saveznika. Ne bismo se začudili da se oproba i u japanskoj taktici kamikaza. Nedavno smo svjedočili da urednik Avaza prijeti drugim redakcijama bombaškim akcijama, ali to je već viđeno i nije posve u duhu senzacionalističkog žutog tiska koji njeguje Radončić. I zato bi mu mogao novi povjerenik za specijalne zadatke Danijal Hadžović uskoro poslužiti u ulozi Zero kamikaze. Oko glave da mu zaveže plavu traku s djetelinom, na uho mu zapjevuši “SBB, o, je, o, je” i pošalje ga u samoubilački napad.

Znajući Radončića, izražavamo bojazan da bi mogao Hadžovića lansirati u zgradu Dnevnog avaza, i za to optužiti SDA i Bakira Izetbegovića. I pritom naplatiti najmanje 10 miliona KM od osiguranja. Ili čak da nesretnog Danijala, iz usluge svom medijskom partneru, lansira u “Bosmal” pa da nakon toga stanoviti televizijski stanar u toj zgradi tuži Sebiju Izetbegović za duševne boli.

Uviđaj bi mogao provesti federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i ustanoviti da je Danijal Hadžović u džepu imao stranačku iskaznicu SDA. Pressmedia bi prva objavila ovu ekskluzivnu informaciju, prenio bi je The Bosnia Times, zatim Raport, Ivana Marić bi se zgražala na Twitteru, a tu večer bi na Face TV gostovao Denis Zvizdić, koji bi izvršio forenzičku analizu i autentifikaciju članske iskaznice te bi nedvojbeno zaključio da je ovaj čin tajnog člana odreda smrti SDA prevršio svaku mjeru te da će on uskoro napustiti stranku koja nije učinila neophodne promjene. Prije toga će ipak dati godinu dana šanse vrhu SDA da demantira da je Hadžović bio njihov član.

No, ako mislite da bi moglo biti mrtvih, varate se. Ranjene bi mogao čudotvorno vidati doktor Ismet Gavrankapetanović. Štaviše, fina gradska raja će vam potvrditi da sv. Ismet Sarajevski čak diže iz mrtvih, pa bi svi poginuli iznenadno vaskrsnuli. “Hostiju”, odnosno energetske čokoladice koje koriste košarkaši, vaskrslima bi pred kapelom Gavrila Principa mogao ponuditi Elmedin Konaković. Ali lijepo da posluži, na švedskom stolu, jer ipak težimo evropskoj uljudbi.

Bez obzira na to, istražnom ekspertizom sve bi mogao potvrditi Oleg Čavka, a tužbu podnijeti Gordana Tadić, jer ipak je riječ o ozbiljnom zločinu jednog SDA kamikaze. Za regionalne medije stručni komentar mogao bi dati odvjetnik Ifet Feraget u ime porodica oštećenih stranaka u postupku.

Bez sumnje bi Dodikovi mediji prenijeli da nije riječ o kamikazi već o muslimanskom teroristi. To bi potvrdio Dževad Galijašević, koji bi analizom porijekla prezimena Hadžović ustvrdio da je riječ o umanjenici od hadžija, što sugerira da je riječ o radikaliziranoj ličnosti koja vidi svakog Srbina kao šejtana kojega treba kamenovati. Milorad Dodik bi poručio da je nemoguće koegzistirati s ovakvim radikalima koji ljude lansiraju u zgrade i da su Srbi jedina zaštita Evropi od navale mudžahedinske prijetnje iz Sarajeva. Aleksandar Vučić bi izjavio da će sve učiniti da zaštiti srpski narod u RS-u. Aleksandar Vulin bi obećao da će poslati specijalne jedinice u ispomoć da štite institucije RS-a. Dragan Čović bi održao svehrvatski sabor i donio deklaraciju o statusu i položaju Hrvata te tražio od NATO-a da zaštiti konstitutivni narod. Ovaj put ne promjenama izbornog zakona, nego osiguravanjem trećeg entiteta. Na sve to bi se javili Nermin Nikšić i Peđa Kojović, koji bi izjavili da su se to sve Bakir, Milorad i Dragan dogovorili u kafani i da je sve to s ciljem da nas se dijeli u etnonacionalne torove.

Vojin Mijatović bi se slikao s bh. zastavom i na Facebooku napisao: “Ne dam Bosne”. Fatmir Alispahić bi za sve okrivio Islamsku zajednicu i reisa Kavazovića. Vjerovatno bi dobio izjavu iz Gluhe Bukovice da je Danijala Hadžovića u djetinjstvu seksualno uznemiravao neki mutevelija i da je to razlog zašto je postao kamikaza. Potvrdio bi to u roku od 60 minuta Bakir Hadžiomerović koji ima iskustva s gluho bilo.

Od ove uhodane družine od vješala ništa nas više ne smije iznenaditi pa čak ni to da Naser Keljmendi postane glavni donator sirotišta za djecu novinara kamikaza koje bi moglo uskoro biti osnovano u prostorijama “Radon Plaze.”

Za to vrijeme Vlada KS se ne bi posebno sikirala, umjesto Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA, osnovali bi Institut za SDA diplome. Kakvi lovci na zločince, kamikaze, teroristi, treći entiteti, lovci na naciste, kakvi Simoni Wiesenthali, presude za genocid, gluho bilo, ustanovit će “Trojka” novo radno mjesto – lovac na diplome. Ovdje će kao naučnike istraživače, da vode dvostruku novinarsku praksu, Aljoša Čampara zaposliti 100 plavuša s biroa za zapošljavanje, naravno pod uvjetom da su prije postale članice omladine NiP-a.

Pa s čime onda uopće možemo usporediti nevjerovatne konstrukcije i laži koje proizvodi ova družina od vješala? Možda jedino s propagandom koju je proizvodila velikosrpska medijska mašinerija devedesetih godina 20. stoljeća.

Naprimjer, direktni medijski srodnik su im tvrdnje srpske televizije iz 1992. godine: “Muslimanski ekstremisti dosjetili su se valjda najstravičnijeg načina mučenja na planeti. Protekle noći srpsku nejač žive su bacali u kaveze lavovima u zoološkom vrtu Pionirska dolina, tvrdi srpska straža sa Kromolja.”

Na temelju ovakvih tvrdnji srpska propaganda je mobilizirala četničke jedinice koje su počinile Genocid nad Bošnjacima. Upravo na toj propagandnoj matrici laži danas djeluje ova družina od vješala. Ništa nas više neće iznenaditi, gluho bilo.

Samo čekajte, uskoro ćete čitati kako muslimanski ekstremisti srpskom nejači hrane lavove u “Pionirskoj dolini”.