Legendarni fudbaler Cristiano Ronaldo protekle je zime stigao u redove kluba Al Nassr iz Saudijske Arabije, ali, prema svemu sudeći, čini se da tamo nije zadovoljan.

Španski Mundo Deportivo piše o tome da Ronaldo želi ići iz Al Nassra.

˝Cristiano Ronaldo ne može više i želi napustiti Al Nassr u Saudijskoj Arabiji. Nije prošlo ni pet mjeseci otkako je stigao u saudijski klub s ugovorom na dvije i po sezone i s historijskim ugovorom od 200 miliona eura za svaku od sezona. Portuglac je shvatio realnost saudijskog kluba i posebno situacije u državi gdje je infrastruktura daleko od modernog društva. Zato ljudi iz njegova okruženja počinju govoriti o tome, žele da ode i vrati se u Europu ili potraži druge izazove˝, piše Mundo Deportivo.

No, veliku prepreku njegovoj odluci da ode, predstavljao bi ugovor po kojem bi morao isplatiti klub do kraja njegova isteka, kako stoji u FIFA-inim propisima, ali bi mu prijetila i suspenzija od četiri mjeseca nastupa u bilo kojoj službenoj utakmici.

Ostaje mu opcija sporazumnog raskida ugovora.

U međuvremenu, njegov je tim sinoć rezultatom 3:2 pobijedio Al Shabab, a odlučujući go postigao je upravo Ronaldo.

˝Sjajan timski duh za povratak i pobjedu! Veliko hvala navijačima koji su bili uz nas kada nam je bilo najpotrebnije˝, napisao je sinoć na Twitteru nakon pobjede.