Tetris | 04.09.2021.

Cetinje

Uoči ustoličenja Joanikija: Demostranti u Crnoj Gori probili kordon policije, letjele i kamenice

U tom gradu je u subotu bilo nekoliko incidenata između protivnika održavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) u tom gradu i policije, a građani su sklonili zaštitnu ogradu između gradskog trga i Cetinjskog manastira i probili policijski kordon na ulazu u grad

R. I.

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u subotu u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru čemu se oštro protive crnogorske organizacije, opozicija i veliki broj građana koji se u velikom broju okupljaju na Cetinju koje osiguravaju jake policijske snage.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je priopćeno da je ovo prvi dolazak Porfirija otkako je izabran za patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC).

U Cetinje su stigla i oklopna vozila, kao i policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače.

U tom gradu je u subotu bilo nekoliko incidenata između protivnika održavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) u tom gradu i policije, a građani su sklonili zaštitnu ogradu između gradskog trga i Cetinjskog manastira i probili policijski kordon na ulazu u grad.

Okupljeni nose majice: "Da je vječna Crna Gora", crnogorske zastave, a na ulazu u grad je istaknut transparent: "Da je vječna Crna Gora".

Protivnici ustoličenja su ispunili gradske kafane u centru grada u kojima se puštaju nacionalne pjesme,a prema najavama, kafane su se trebale zatvoriti u 15. 00 sati, prenosi Beta.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Turković odgovorila Rusima: BiH je partner i kandidat za članstvo u NATO-u, oni ovdje nisu "okupatorske trupe"

Rusi optužuju: SAD i Velika Britanija pripremaju teren za puzeću NATO-izaciju BiH

Bosna i Hercegovina se priključuje globalnoj inicijativi Sjedinjenih Američkih Država

Vlada FBiH je dala osam miliona KM za bazen u Mostaru, Naša stranka je HDZ-u dala poziciju gradonačelnika