Krađe u domovima nogometaša postale su česte posljednjih godina. Ovaj trend pogađa mnoge zemlje poput Španije, Engleske ili Francuske. Lopovi upadaju u kuće poznatih i bogatih nogometaša i kradu sve što im padne u šake. Posljednji je takav slučaj onaj iz Pariza Angela Di Marije, koji je zamijenjen tijekom utakmice PSG-a protiv Nantesa, ali od 2019. zabilježeno je na desetine takvih napada u mnogim evropskim zemljama.

Igrači velikih timova najčešće su žrtve u Španiji. U Barceloni je prvi to pretrpio Gerard Piqué. U julu 2018. lopovi su ušli u njegovu kuću dok su mu rodiutelji spavali u njoj. Plijen: nakit i satovi. Također u istom naselju napadnut je dom Nelsona Semeda. Nogometaš je pljačku pretrpio dok je igrao utakmicu a nestali su mu 500.000 eura vrijedni dragulji i satovi.

Još jedan igrač Barce, Jordi Alba, bio je žrtva. Tijekom utakmice u Milanu lopovi su upali u njegov dom u kojem su mu također bili roditelji. Prema policijskim izvorima, kriminalci su provalili u sef, iako nije otkriveno jesu li uzeli dragocjenosti ili novac. Kevin Boateng je također bio žrtva pljačke tokom utakmice protiv Valladolida. Lopovi su uzeli nakit i satove, kao i novac u vrijednosti od 400.000 eura.

Brazilac i do prošle godine igrač Barcelone Arthur, također je bio žrtva dok se igrala utakmica Barcelona-Liverpool Lige prvaka. Lopovi su uzeli satove i ostale stvari igrača, a tokom pljačke su mu napali brata nožem.

Mnogi igrači Real Madrida i Atlética pretrpjeli su pljačke u svojim domovima. Luksuzno područje La Moraleja najviše je pogođeno pljačkama. U decembru 2016. godine, Raphael Varane pretrpio je napad u svojoj kući u kojem mu je ukradeno oko 70.000 eura nakita i gotovine. U vrijeme pljačke igrao je utakmicu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Nakon toga, u julu 2018., Isco Alarcón i njegov trener Zinedine Zidane pretrpjeli su gotovo istovremeni napad. Samo nekoliko dana kasnije, Lucas Vázquez takođej je opljačkan dok je nbil na odmoru na Balearskim otocima. Opljačkan je i dom Karima Benzeme dok je igrao utakmicu protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu.

U svim tim pljačkama rijetko se dešavalo fizičko nasilje iako je u puno slučajeva pljačka obavljena dok je neko bio u kući. To je bio slučaj Álvara Morate, čija su supruga i dvoje novorođene djece bili kod kuće tokom napada. Također tijekom pljačke doma Casemira njegova supruga i kćer bile su u kući. Thomas Partey i Gabi bili su žrtve pljački kada su u pitanju igrači Atlético de Madrida.

U Sevilli su Joaquín i William Carvalho također pretrpjeli napade dok su igrali gradski derbi. U Villarrealu je argentinski igrač Funes Mori igrao derbi protiv Valencije kada mu je opljačkana kuća. Iste noći i iskoristivši istu utakmicu, upadali su i u domove Valencijinih igrača Garaya, Gabriela Pauliste i Kondogbije.

Još jedan tim koji je pretrpio val pljački bila je Celta. Prva žrtva bio je Emre Mor u Moañi. Turčinu su lopovi uzeli oko 70 000 eura vrijedne satove i nakit. Iago Aspas također je bio žrtva, uzeli su mu nakit, gotovinu i kolekciju satova, procijenjenih na 100.000 eura.

Situacija je vrlo zabrinjavajuća i u Engleskoj, gdje su napadači koristili nasilje i zastrašivanje. Posljednji slučaj, koji je sve igrače Premier lige doveo u pripravnost, bila je pljačka 10. marta u kući Robina Olsena, jednog od golmana Evertona. Grupa muškaraca pod kapuljačama ušuljala se u njegovu kuću i prijetila njegovoj porodici mačetom tokom krađe vrlo vrijednog nakita i sata.

Mjesec dana ranije napad je doživio trener momčadi Carlo Ancelotti. Razbojnici su nosili skijaške maske i nisu nosili oružje. Ancelotti nije bio kod kuće, ali bila je jedna od trenerovih kćeri koja je zatekla lopove.

U maju 2020. Dele Alli, igrač Tottenhama i Engleske, pretrpio je pljačku u svom londonskom domu kada su mu dvojica uljeza prijetili nožem. Kriminalci su prije bijega ukrali razne predmete, nakit i satove.

U napadu na penthouse Rijada Mahreza u Manchesteru, također u maju 2020., lopovi su ukrali tri sata u vrijednosti od 556 000 eura (Mille, Rolex Daytona i Rolex Day). Napadači su pribavili kopiju ključeva, a uz sve to uzeli su i više od 55.000 eura nakita Cartier i nekoliko nogometnih dresova procijenjenih na 160.000 eura.

U Francuskoj su ove godine, osim Di Marije i Marquinhosa, još dvojica igrača PSG-a opljačkani po svojim kućama. U januaru je opljačkan stan španskog golmana Sergia Rica, a nekoliko dana kasnije isto se dogodilo argentinskom napadaču Mauru Icardiju.