On je Voronko Urko, Ukrajinac koji je odlučio da primi  islam nakon što je sklonište od ratnih razaranja pronašao u jednoj džamiji u gradu Harkovu.

Urko, koji je osoba sa posebnim potrebama, ispričao je za TRT World da je ostao sam kada su se 8. marta volonteri razdvojili i odveli njegovu porodicu, suprugu i dvije kćerke. Do tada je Urko sa porodicom bježao u sklonište kada bi započeli napadi, međutim, nakon što je ostao sam, na 9. spratu zgrade, počeo je očajavati bez plina, struje i vode.

Znajući za njegovu situaciju, pomoć mu je stigla preko imama po imenu Muhamed Ali, koji mu je ponudio mjesto u džamiji u Harkovu.

Prema riječima imama Muhameda Alija, kada je situacija postala nepodnošljiva Urko ga je nazvao i zamolio za pomoć. Imam ga je pozvao da bude u džamiji i oni su postali 'braća'.

Nakon što je neko vrijeme boravio u džamiji, Voronko Urko je osjetio želju da primi islam i postane musliman, što je učinio prošle sedmice. 

Pouka ove priče je da bi vjernici trebali biti strpljivi, jer Allah ima rješenje za sva iskušenja, navodi TRT World. Džemat u kojem je Urko pronašao utočište i nadu, sada se moli da se ovaj Ukrajinac ponovo spoji sa svojom porodicom.