Tetris | 15.07.2021.

ISPRED ZGRADE TUŽILAŠTVA BIH

U Sarajevu i Mostaru počelo okupljanje u znak podrške Osmanu Mehmedagiću

Iz Koordinacije boračkih saveza FBiH ranije su naveli da protest organizuju zbog, kako kažu, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH. Oni su naveli da su duboko uznemireni zbog hapšenja Mehmedagića, prvenstveno jer ova akcija dolazi nedugo nakon što je Mehmedagić oslobođen pred Sudom za optužbe koje mu je Tužilaštvo BiH stavljalo ranije na teret

R. I.

Građani su se okupili danas ispred zgrade Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu u znak protesta zbog hapšenja Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Koordinacije boračkih saveza FBiH ranije su naveli da protest organizuju zbog, kako kažu, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH.

Oni su naveli da su duboko uznemireni zbog hapšenja Mehmedagića, prvenstveno jer ova akcija dolazi nedugo nakon što je Mehmedagić oslobođen pred Sudom za optužbe koje mu je Tužilaštvo BiH stavljalo ranije na teret.​​​​​​​

Po nalogu Tužilaštva BiH, jučer je lišen slobode Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, lišenje slobode realizovali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Neformalna grupa građana organizirala je protestno okupljanje i na mostarskom trgu Musala u znak podrške za uhapšenog Mehmedagića.

Okupili su se u 9:30 sati, u isto vrijeme kada i demonstranti pred zgradom Tužilaštva BiH u Sarajevu, koje je također okupila neformalna grupa građana zbog hapšenja Mehmedagića.

Na jednom od transparenata u Mostaru pisalo je "OSA je stub države! Stop političkom tužilaštvu".

Arif Fazlić, predsjednik Saveza RVI HNK, rekao je da je tu da da podršku kolegi, saborcu, ratnom vojnom invalidu Osmanu Mehmedagiću.

"Tražimo pravedno suđenje i pravedan odnos Suda BiH, ali ovo što smo vidjeli da se čovjek privodi svako 20 dana stvara nam sumnje, i mi ne vjerujemo u neke stvari. Mi tražimo od Suda da rješava stvari koji su prioritet, a to su ratni zločini. Imamo ratne zločince koji slobodno hodaju, imamo toliko masovnih grobnica, svaki dan vidimo da se negdje vade bošnjačke kosti", rekao je Fazlić.

VIŠE O TEMI: Osmah Mehmedagić predat Tužilaštvu BiH

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

IZ u BiH osudila sramno negiranje genocida

Dodik opet negirao genocid: Srebrenica je bila greška, bit ćemo u sastavu Srbije...

Predstavnički dom PSBiH odbio deset zaključaka SNSD-a

Zastupnici SDA: Trojka je pružila pojas za spašavanje Dodika