Konkurencija je snažna i brojna, utrka često okonča pobjedom za prsa ali u bosanskohercegovačkoj politici teško da postoji osoba kakva je Damir Arnaut. Riječ je o trenutno najpoznatijem izdanku čuvene budžetske porodice Arnaut koji je uspio nadmašiti čak i Sanju Vulić.

Arnauti u životu nisu digli ništa teže od kašike. Otac i sinovi uvijek ugodno ušuškani u državnoj službi, na unosnim sinekurama, u ambasadama na dalekim i egzotičnim destinacijama, a supruge, sasvim slučajno, dobijale posao “lahak a parali” u javnim preduzećima u vrijeme njihova mandata.

Damir Arnaut je, podsjetimo, bio do sada u tri stranke. Dvije političke partije, Stranku za BiH, čijeg je predsjednika savjetovao i Savez za bolju budućnost, čijeg je predsjednika savjetovao, napustio je čim je osjetio njihov strmoglav pad. Kada je napuštao rahmetli SBB BiH sa sobom je ponio kompenzacijski mandat, koji je pripao toj stranci. I odmah postao nezavisan, liberalan, pravdoljubiv kadar Naše stranke.

I takav Arnaut, pojam političkog prevrtanera, za kojeg su amateri čak i u osovini Čampara-Zvizdić, početkom ove sedmice šalje zvaničan upit, kao državni poslanik, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, u kojem ih pita, pazite sad, da li istražuju medijske navode o političkoj trgovini, hoće li sankcionirati osobe koje odluče mijenjati stranački dres i prijeti nekakvim crnim listama, ponesen valjda čestim odlascima u Ambasadu?

Svega smo se nagledali, nema čemu nismo svjedočili posljednjih godina, ali takva ljigavost i licemjerje kakvu demonstrira Arnaut svojim pismom Tužiteljstvu BiH previše je čak i za naš želudac.