Bračni par u Indiji tužio je svog 35-godišnjeg sina iz čudnog razloga: on i njegova supruga nisu ih učinili bakom i djedom unatoč činjenici da su se vjenčali prije šest godina.

Sanjeev i Sadhana Prasad, stari 61 odnosno 57 godina, stanovnici Uttarakhanda, na sjeveru zemlje, vjeruju da ih je njihov najstariji sin izdao i zbog toga su odlučili pokrenuti sudski postupak protiv njega.

Neki od razloga koje su naveli u tužbi su to što su svu svoju životnu ušteđevinu uložili u sina, čime su mu platili školovanje za pilota, pa čak i luksuzno vjenčanje. Sada traže 650.000 dolara kao odštetu ako se beba ne rodi u roku od godinu dana.

Hinduski par je izjavio da je cijela ova situacija za njih bila pravo "mentalno mučenje".

“Ubili smo svoje snove da ga odgojimo, čak smo uzeli i kredit od dva miliona rupija za njegovo obrazovanje. No, unatoč svim našim naporima, moj sin i njegova supruga su nas psihički mučili time što nam nisu dali unuče. Društvo nas takođe propituje, uzrokujući još više boli. Vjenčali su se 2016. u nadi da će dobiti unuke. Nije nas bilo briga za spol, samo smo htjeli unuka. Da imamo s kim da provodimo vrijeme, naša bi muka bila podnošljiva”, priznao je par lokalnim medijima.

Njihov advokat Arvind Srivastava objasnio je da traženje 650.000 dolara odgovara "mentalnoj okrutnosti" sina.

“Odgojili su ga, školovali, osposobili, napravili od njega pilota, što je bilo skupo. Oni vide ljude u svom susjedstvu kako se igraju sa svojim unucima i smatraju da bi ih i oni trebali imati. Zatražili su novac za psihičku okrutnost. Pokušali su uvjeriti njegovog sina i suprugu, ali nisu poslušali njegove zahtjeve. Srce im je slomljeno jer će umrijeti, a da ne vide unuka“, ispričao je.

Ovakva vrsta tužbe je prilično neobična, ali u Indiji je obaveza nastavka porodične loze i briga o roditeljima i tazbini uvijek bila vrlo kontroverzna.