Delegacija Ministarstva odbrane Republike Turske, na čelu sa ministrom Hulusijem Akarom, započela je danas zvaničnu posjetu Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon svečanog dočeka delegacije koju predvodi ministar Akar u krugu zgrade Ministarstva odbrane BiH, započeo je zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Republike Turske.

U delegaciji Republike Turske je i ambasador ove zemlje u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin te drugi zvaničnici.

Zvanični sastanak delegacija se održava u zgradi Ministarstva odbrane BiH. Domaćin posjete delegacije Ministarstva odbrane Republike Turske je ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa delegacijom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a sastanku prisustvuje i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović.

Akar je s delegacijom jutros posjetio Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu i položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Ministar odbrane Turske Akar će se sastati i sa članovima Predsjedništva BiH, te posjetiti i LOT kuću Turske vojne misije u Zenici, kao i turske vojnike u bazi "Butmir" kod Sarajeva.

Nakon posjete Bosni i Hercegovini Akar će otputovati u posjetu Kosovu.