Ministar trgovine Republike Turkiye Mehmet Mus sastao se u Sarajevu sa turskim privrednicima koji posluju u Bosni i Hercegovini.

Turski ministar Mus u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravi povodom održavanja 11. Sarajevo Business Foruma, na čijem se otvaranju obratio.

Mus je obišao Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i redakciju Sedef Media. Turskog ministra Musa su o radu univerziteta IUS informisao je rektor Ahmet Yildirim, te Hasan Topaloglu, predsjednik Fondacije Sedef i čelnik Poslovnog vijeća Turska - Bosna i Hercegovina pri Odboru za vanjsko-ekonomske odnose (DEIK).

U pratnji delegacije bio je i ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin, kao i predsjednik Istanbulske trgovinske komore (ITO) Šekib Avdagić.

Nakon obilaska kampusa IUS-a ministar Mus se obratio privrednicima na sastanku koji je organizivalo Poslovno vijeće Turska - Bosna i Hercegovina pri Odboru za vanjsko-ekonomske odnose (DEIK).

Mus je ranije održao sastanke sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem