Društvo | 29.08.2021.

POSJETA CRNOJ GORI

Turski ministar Ersoy najavio izgradnju džamije u Bijelom Polju po nalogu predsjednika Erdogana

Organizator je iskoristio priliku i najveće priznanje Islamske zajednice "Husein-paša Boljanić" dodijelio predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu za njegov doprinos islamu. U njegovo ime priznanje je preuzeo ministar Ersoy

R. I.

Ministar kulture i turizma Republike Turske Mehmet Nuri Ersoy najavio je u Tuzima u Crnoj Gori da će po nalogu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Bijelom Polju biti izgrađena džamija, javlja Anadolu Agency (AA).

Ersoy je u prisustvu ministra trgovine Republike Turske Mehmeta Musa prisustvovao skupu koji je organizovala Medresa "Mehmet Fatih".

On je istakao da je zadovoljan kako Islamska zajednica u Crnoj Gori upravlja ovom vjerskom školom.

Organizator je iskoristio priliku i najveće priznanje Islamske zajednice "Husein-paša Boljanić" dodijelio predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu za njegov doprinos islamu. U njegovo ime priznanje je preuzeo ministar Ersoy.

Skupu povodom posjete delegacije Republike Turske prisustvovale su brojne javne ličnosti iz Crne Gore, članovi Islamske zajednice, mnogi imami i građani općine Tuzi.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Grad osnovale Osmanlije, rušili ga Austrijanci i Srbi

Šerijat, brak i moral u habsburškoj Bosni

Kako je život Aladina Hodžića iz Bihaća ispisao roman

Idi Amin, luđak iz Ugande