Danas se održava 41. Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se, između ostalog, razmatra informacija o epidemiološkoj situaciji u glavnom gradu naše zemlje. S obzirom na to da još uvijek nije rasvijetljen slučaj vakcinacije ministara u Vladi KS u prostorijama ovog tijela, zastupnik SDA Haris Zahiragić predložio je da se ispitaju zloupotrebe u procesu vakcinacije s posebnim fokusom na vakcinaciju izabranih i imenovanih zvaničnika.

Međutim, aktuelna većina okupljena u koaliciju "Trojke" glatko je to odbila iz njima, a pretpostaviti je i većini građana, poznatih razloga.

Haris Zahiragić je predložio da se "zaduži Kolegij Skupštine da za narednu sjednicu Skupštine KS pripremi prijedog Odluke o formiranju privremenog radnog tijela, sa zadatkom da u roku od mjesec dana ispita zloupotrebe u procesu vakcinacije, a sa posebnim fokusom na vakcinaciju izabranih i imenovanih zvaničnika u KS. Predsjedavajući radnog tijela treba biti iz reda opozicionih zastupnika, a sastav radnog tijela treba odražavati politički sastav Skupštine KS".

S obzirom na to da nije usvojen ovaj prijedlog, Zahiragić je jasno kazao da vlast u KS sistemski krije istinu o zloupotrebama u procesu vakcinacije.

"Nema veze, time su o sebi rekli, a mi ćemo nastaviti, sve dok istina ne ugleda svjetlo dana", njegov je zaključak.