Pacovi u New Yorku, u Sjedinjenim Američkim Državama, uskoro bi se mogli suočiti s novim neprijateljem ako tim gradonačelnika Erica Adamsa pronađe pravu osobu koja će voditi bitku protiv ovih glodara.

Adamsova kancelarija nedavno je objavila oglas za novog “direktora za ublažavanje utjecaja glodara” ili onoga što mnogi nazivaju “carem pacova”.

Traži se “pomalo krvožedna” osoba koja se ne protivi “velikom klanju” koja će biti u potrazi za ozloglašenim stvorenjima koja predstavljaju sve veći problem u “Velikoj jabuci”.

Ko god da vodi bitku New Yorka protiv “pravog neprijatelja” mogao bi zaraditi između 120.000 i 170.000 dolara, navodi se u oglasu.

“Da li imate ono što je potrebno da učinite nemoguće?”, jedno je od pitanja navedenih u oglasu.

U opisu radnog mjesta navodi se da je to “posao 24/7 koji zahtijeva izdržljivost i umijeće”, a da idealni kandidat treba da posjeduje “odvratan stav i smisao za humor”.

Prema zvaničnim podacima, u cijelom New Yorku posljednjih se godina prijavljuje pojavljivanje sve većeg broja pacova, i to 71 posto više nego 2020. godine.

“Uprkos njihovoj uspješnoj strategiji javnog angažmana i drskom prisustvu na društvenim mrežama, pacovi nisu naši prijatelji – oni su neprijatelji koje moraju pobijediti udružene snage naše gradske vlasti”, navodi se u oglasu.

Dodaje se da će pacovi će mrziti ovaj oglas za posao, ali da su 8,8 miliona stanovnika i vlasti New Yorka spremni su da rade s osobom koja će biti izabrana na smanjenju populacije pacova, povećanju čistoće i sprečavanju kuge.

(Izvor: Anadolu Agency)