Prave salve smijeha, što uživo, što na društvenim mrežama, izazvali su ovih dana članovi stranke NiP iz Tešnja, pokazavši raskošno neznanje i nepismenost,  što ne treba začuditi nikoga s obzirom na to da im je i predsjednik protrčao kroz fakultet i završio ga u dvokoraku.

Naime, prije nekoliko dana je tešanjska sportašica Lejla Sejmenović osvojila zlatnu medalju na turniru u Beogradu. Kako i ne rade ništa drugo do piskaraju po društvenim mrežama, iz tešanjskog NiP-a požurili su uzeti muštuluk i čestitati Sejmenović na velikom uspjehu.

I onda su u objavi na zvaničnoj Facebook stranici Naroda i pravde Tešanj, pored imena kik-bokserke koja je osvojila zlato, umjesto bosanskohercegovačke, istakli zastavu ostrva Tokelau na Pacifiku. Tokelau je, kako im je brižno objasnila jedna sugrađanka, održavši im kratak sat geografije i još kraći kurs veksilologije, arhipelag koji čine tri polinezijska ostrva u Pacifiku, pod suverenitetom Novog Zelanda.

To se, naravno, ne uči na DIF-u, nego u nižim razredima osnovne škole, ali šta da se radi.

Nakon što im je koalicioni partner nedavno mogao smjestiti Jelah u Krajinu, onda mogu i NiP-ovci potopiti Tešanj u Pacifiku.