Kosovska policija je u ranim jutarnjim satima počela provođenje policijske operacije sprečavanja krijumčarenja robe, koja uključuje nekoliko različitih lokacija u četiri regiona - Prištini, Peći, Južnoj Mitrovici i Sjevernoj Mitrovici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji s nadležnim tužilaštvima i sudovima, po čijem nalogu se vrše provjere i pretresi na različitim lokacijama poput stambenih kuća, poslovnih prostora, skladišta robe i slično, saopćeno je iz Policije Kosova.

"U ovoj policijskoj operaciji koja još uvijek traje angažirana je Carina Kosova i jedinice različitih policijskih profila koje podržavaju ovu policijsku operaciju. Kao rezultat intenzivnih istraga i profesionalnih radnji Kosovske policije i Carine, do sada je zaplijenjena razna roba i dokazi koji služe kao materijalni dokazi", navodi se u saopćenju.

Također se ističe da će Kosovska policija u saradnji i koordinaciji s nadležnim organima nastaviti da obavlja svoje dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanja krijumčarenja robe i uništavanja kriminalnih grupa.

Kako prenose lokalni mediji, građani Sjeverne Mitrovice, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, suprostavili su se akciji policije puštanjem sirena iz vozila, izlaskom na ulice i bacanjem suzavca.

Kako prenose lokalni mediji, građani Sjeverne Mitrovice gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, suprostavili su se akciji policije puštanjem sirena iz vozila, izlaskom na ulice i bacanjem suzavca. Prema nezvaničnim informacijama, jedna osoba je i povrijeđena.