Fudbaler Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo je odbio ući na teren kao zamjena tokom nedavne utakmice protiv Tottenhama u Premier ligi, izjavio je u petak menadžer Uniteda Erik ten Hag.

Naime, Ronaldo je utakmicu protiv Tottenhama, koju je United dobio rezultatom 2:0, počeo na klupi, a u 88. minuti, kada je vjerovatno shvatio da neće ući u igru, odlučio je napustiti teren i otići u svlačionicu.

Fudbalski klub Manchester United oglasio se u četvrtak kratkim saopštenjem u kojem je javnost obavijestio da Cristiano Ronaldo neće biti u konkurenciji za sastav za subotnji duel s Chelseajem.

Ten Hag je u petak razgovarao s Ronaldom i rekao da portugalski napadač "ostaje važan dio tima".

Međutim, holandski fudbalski stručnjak je istakao da Ronaldo mora biti disciplinovan zbog kulture unutar tima.

“Moram postaviti standarde i vrijednosti i kontrolisati ih. Upozorio sam na početku sezone, poslije toga mora biti posljedica. Inače kada živite zajedno, kada igrate zajedno, a fudbal je timski sport, morate ispuniti određene standarde i ja to moram kontrolisati", rekao je Ten Hag.

Ronaldo se u četvrtak naveče oglasio saopštenjem na društvenim mrežama kako bi objasnio svoje ponašanje tokom nemilog događaja.

"Počeo sam vrlo mlad. Uvijek su mi bili važni primjeri starijih i najiskusnijih igrača. Stoga, kasnije sam pokušavao dati primjer mladima koji su odrastali u ekipama u kojima sam bio. Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad vas vrelina trenutka pogodi", napisao je Ronaldo koji je jutros trenirao sam.