Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović vjerovatno je najgori načelnik u glavnom gradu, teško razočarenje čak i najzagriženije glasače “Trojke” koja ga je kandidirala na tu dužnost. Sada je Tanović, osim što ne radi ništa, odlučio i da ne dolazi na posao. Ne zanimaju ga previše infrastrukturni projekti, problemi koje stanovnici imaju s pacovima, žabama i zmijama.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ovih dana nalazila se u Njemačkoj, gdje je pružila odlične partije na Eurobasketu. Dio njenog medicinskog tima već godinama je i doktor Hasan Tanović, koji je još prije stupanja na načelničku dužnost rekao da bi volio ostati dio osoblja reprezentacije, ali je naglasio da će “dosta toga zavisiti od toga koliko će mu to buduće obaveze dozvoljavati”.

Prema svemu sudeći, novopečeni SDP-ovac smatra da je u općini sve pod kontrolom pa je s reprezentacijom otišao u Njemačku obavljati “vannačelničke aktivnosti”, usred afere u kojoj ga je lokalni općinski vijećnik optužio za umiješanost u nelegalno zapošljavanje. Ali ko zna, s obzirom na to kako loše obavlja svoj načelnički posao, angažman u košarkaškoj reprezentaciji možda mu bude i jedini posao u budućnosti.