Skandalozna odluka općinskog načelnika Hasana Tanovića da za potrebe iznajmljivanja službenog automobila izdvoji nevjerovatnih 90 hiljada KM, nakratko je podsjetila građane Općine Novo Sarajevo da i oni imaju načelnika, saopćili su iz Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo.

- Potpuno neprimjetan, zaklonjen u zavjetrini, gdje ne dopiru nagomilani komunalni i infrastrukturni problemi, načelnik Tanović prespavao je pola svog mandata. Isporučen kao "Trojkino" spektakularno rješenje, Tanović je nekada najavljivao revolucionarne planove i projekte. Umjesto provedbe svojih blistavih vizija, načelnik Općine Novo Sarajevo provodi rasipanje budžetskog novca - navode u saopćenju iz SDA Novo Sarajevo i dodaju:

- Nekada je "Trojka" problematizirala vozne parkove državnih institucija i zvaničnika, pompezno su prodavani službeni automobili Gradske uprave, promovisana je štednja i racionalna javna potrošnja. Ali kad je na red došao raskošni službeni automobil u kojem se unaokolo voza i snima načelnik Tanović, "Trojka" zagonetno šuti. Želi li načelnik zaista potaći ekološku svijest građana, neka otkaže skupocjeni najam svog službenog automobila, a za taj basnoslovni iznos osigura ogrjev za socijalno ugrožene stanovnike svoje općine. Njegova ekološka taština vrijedi skoro 200 tona peleta.