Tridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg bjeloruskog monaha, nakon svađe pošto su se napili.

Incident se dogodio u nedjelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori.  Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, objavila je grčka televizija ERT news, prenosi Danas.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gde mu je ukazana prva pomoć. Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gdje ga I dalje liječe zbog povreda na licu. Kazao je da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtijevao da ga pregleda ljekar. Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške tjelesne povrede i upućen je na suđenje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u sjevernom dijelu Svete gore, na poluostrvu Halkidiki, odnosno, trećem njegovom prstenu – Atosu, u sjevernoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.