Populista Nebojša Vukanović osim što se bavi politikom, nastoji izigravati i zabrinutog aktivistu koji brani srpstvo i prava srpskog naroda gdje god se on nalazio. 

Vukanović je čest gost u Crnoj Gori u kojoj je "branio" srpstvo u više navrata. U "odbranu srpstva" stao je opet, o čemu svjedoče njegovi snimci sa protesta za ostanak vlade "srpskog sveta" u Crnoj Gori. 

Osim toga, Vukanović je iskoristio priliku da javno uputi napade na pljevaljskog imama Samira Kadribašića, ugrožavajući tako njegovu sigurnost.

"Moj dolazak u Podgoricu zapao je za oko i zasmetao kontraverznom pljevaljskom imamu Samiru Kadribašiću, koji je poznat po neprimjerenim političkim oglašavanjima na društvenim mrežama. Imam se oglasio statusom na Fejsbuku u kome je, uz fotografiju sa protesta u kojoj me je prepoznao na snimku TV Vijesti, napisao da sam došao tobože da pravim nerede u Crnoj Gori, te da će me vratiti u Hercegovinu živog i zdravog. Naravno da nisam došao da pravim nerede, jer ih nikada nigdje nisam izazvao, već da svoje pratioce izvjestim sa skupa u Podgorici i prenesem dio atmosfere, što radim već 15 godina od kako sam postao dopisnik BN televizije iz Trebinja. Ako je Crna Gora slobodna zemlja, kako to piše u Ustavu, ne znam što je moja posjeta Podgorici i par izjava od sagovornika uznemirilo pljevaljskog imama koji je poznat po aktivnom bavljenju politikom, te podršci koju daje Bošnjačkoj stranci u Crnoj Gori", tvrdi Vukanović.

"Vjera i politika bi trebalo da budu odvojene, tako piše i u Ustavu Crne Gore, i svakako da jedan efendija, koji je upravo zbog politike i smijenjen sa funkcije glavnog imama Islamske zajednice u Pljevljima, ne bi smio dozvoliti takav luksuz da se otvoreno bavi politikom, navija za jednu stranu te uporno vrijeđa i napada Srbe u Crnoj Gori", među ostalim piše licemjerni Vukanović, koji očito misli da je javnost zaboravila masovne litije koje su ustvari bili svetosavski politički mitinzi u Crnoj Gori.

"Posebno je sramno što imam Kadribašić svojim blasfemičnim sramnim objavama na najprimitivniji način vrijeđa vjerska osjećanja pravoslavaca u Crnoj Gori, izruguje se i podsmijava na račun koji u najmanju ruku nije primjeren. Da se neko od Srba ne daj Bože na sličan način ruga na račun proroka Muhameda kao ovaj nedostojni imam na račun Bogorodice i svetitelja Srpske pravoslavne crkve, vjerujem da bi mnogi muslimani i vjernici bili spremni na radikalne poteze u odbranu dostojanstva svoje vjere. Nedostojni imam, koji sebi daje slobodu i pravo da se bavi politikom u Crnoj Gori, Srbiji i BiH, otvoreno napada i vrijeđa srpske političare koji mu se ne dopadaju, trebalo bi da se malo obuzda, skrati sebi jezik i vodi računa kad piše i govori šta piše i govori, da li vrijeđa nečija osjećanja, da li bez ikakve potrebe podiže nacionalne tenzije te sramoti i ruši ugled Islamskoj zajednici Crne Gore koju predstavlja", napisao je Vukanović koji je rado viđen gost u dijelu sarajevskih medija.

Uzmemo li u obzir kontinuirane napada koji su u prethodnom periodu upućeni Bošnjacima Pljevalja, Vukanovićev istup izuzetno je opasan pa opću sigurnost imama Kadribašića, ali i općenito Bošnjaka u Pljevljima.