Juan Jonsson rođen je u Švedskoj prije 51 godinu, do svoje šeste godine živio je u Boliviji, a zatim se s porodicom nastanio u Španiji. Iz tog ranog djetinjstva u Cochabambi ponio je sa sobom uspomenu na Anu, svoju dadilju. Sada je završio putovanje u prošlost, dugo putovanje koji je snimio u videu za TikTok.

Juan je prije nekoliko dana otputovao u Yacuibu, na jugu Bolivije, i ponovno susreo Anu. Prošlo je 45 godina otkada su se zadnji put vidjeli. On je tada bio dijete, a ona mlada žena u svojim tridesetima. Zagrljaj nije mogao biti emotivniji.

Juanovi roditelji bili su evropski misionari. U 1970-ima vjerski rad bio je uobičajen u Boliviji i par pastora s troje djece putovao je tamo. Zato su tražili dadilju za Juana, najmlađeg sina. Našli su Anu, koja je tada imala 31 godinu. “Bila sam tužna jer mi je sin bio bolestan, smrtno bolestan od srca. Moj muž je poginuo na gradilištu i Juan je došao kao dar od Boga", rekla je Ana za lokalnu televiziju.

Susret je dokumentirao Juan. Pokrenuo je internetsku kampanju prikupljanja sredstava koju je nazvao "Pronalaženje Ane". I uz pomoć njenog sina prešao je Atlantik i pristao u Boliviji. "Znala je da će je neko posjetiti, ali nije znala ko", rekao je Juan, koji je također pastor, u intervjuu za bolivijsku televiziju.

Na snimci se vidi kako Ana sumnja u tog muškarca koji joj je na vratima, sve dok ne prepozna dijete u njemu. Ona ga u tom trenutku grli i diže ruke prema nebu. “Kad sam ga ponovno vidjela nisam ga prepoznala, ali sam ga nosila u srcu“, kazala je nakon susreta.