Tetris | 16.05.2021.

Ubijeno 52 djece i 31 žena

Stravične slike izraelskih ratnih zločina u Gazi

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi naveli su kako je u napadima koje je Izrael izveo od ponoći, poginulo 26 Palestinaca, među kojima je osmero djece i deset žena

R.I.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze život je izgubila 181 osoba, među njima 52 djece i 31 žena, javlja Anadolu Agency (AA).

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i tokom noći nastavio žestoke napade na Gazu.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi, navodi se kako je u napadima koje je Izrael izveo od ponoći, poginulo 26 Palestinaca, među kojima je osmero djece i deset žena.

Time je broj poginulih Palestinaca u izraelskim napadima povećan na 181, uključujući 52 djece i 31 ženu. Ranjeno je 1.225 osoba.

Ranije je zvaničnik palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi Enver Ataullah saopćio kako je u napadima izvedenim od ponoći uništen veliki broj objekata, a da u mrtvačnicama u Gazi nema mjesta.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Nikome ništa: Cvijanović se sastala s ruskim ambasadorom

Faruk Kapidžić: Bilo je kroz historiju BiH "obostranih ljubavi" zbog kojih su stradali mnogi

Odluka Vlade FBiH: Jednokratna novčana naknada za 187.247 nezaposlenih

Čedić Butmir i Vuković pušteni na slobodu, Gavrankapetanović i Musić u nadležnosti Tužilaštva KS