U nedjelju, 2. aprila, u Crnoj Gori održat će se drugi krug predsjedničkih izbora. Birači će moći glasati za aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore, te kandidata Pokreta Europa sad Jakova Milatovića.

Već dugo se u kuloarima priča da je Jakov Milatović zapravo novi Dritan Abazović, kojeg smatraju marionetom beogradskog režima instaliranu u Crnoj Gori s ciljem doprinošenja njenoj unutrašnjoj razgradnji.

Naime, do sada je Jakova Milatovića, nekadašnjeg ministra gospodarskog razvoja u vladi premijera Zdravka Krivokapića, podržao čitav niz desničarskih političkih organizacija kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji, što zapravo argumentira sumnje u njegovu političku agendu. 

Javno su se zakleli da će mu pomoći učesnici prvog kruga koje je podaleko ostavio iza sebe. Najveću i najsnažniju poruku podrške uputio mu je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, zatim lideri Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA – Aleksa Bečić, Vladimir Joković i Dritan Abazović – i skoro sve druge manje partije, izuzimajući Socijaldemokrate, Socijaldemokratsku partiju, Bošnjačku stranku i ostale manjinske i manje partije.

Nedavno je ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, govoreći o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, rekao je da je sada najvažnija podrška kandidatu Jakovu Milatoviću da postane predsjednik Crne Gore.

Na iznenađenje ili ne, Stranka pravde i pomirenja, koju je osnovao rahmetli Muamer Zukorlić, sinoć je u Rožajama upriličila skup podrške Jakovu Milatoviću. Još ranije su potpisali i sporazum, koji se odnosi na zajedničko djelovanje i saradnju.

Iako je svima jasno u kojem smjeru će ići politika Jakova Milatovića, skup u Rožajama pokazao je da Stranka pravde i pomirenja nema namjeru mijenjati svoj prvobitni stav.